pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Konya'da "Bir Kalkışma Analizi: 15 Temmuz" Paneli

18.08.2016 - 17:53, Güncelleme: 18.08.2016 - 17:53
 

Konya'da "Bir Kalkışma Analizi: 15 Temmuz" Paneli

KONYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliğince, "Bir Kalkışma Analizi: 15 Temmuz" paneli düzenlendi. Necmettin Erbakan Üniversitesi...

KONYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliğince, "Bir Kalkışma Analizi: 15 Temmuz" paneli düzenlendi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Dergah Otel'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, bir cemaatin büyüyüp, şiddet ve terör gibi bir patlama ile ortaya çıktığını söyledi.Bu durumu çoğu kişinin beklemediğini belirten Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:"Önceleri laiklik üzerinden bir ayrışma yaşadık. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir laiklik yorumunu Türkiye yaptı. Dini alana da müdahale edip, o alanı da dönüştürme gücünü kendisine rol biçti. Yıllarca biz de 'ne yapalım canım. İnsanlar oralara kendi kimlikleriyle giremiyorlar, kendilerini gizlemek durumunda kalıyorlar, eşleri başlarını açmak zorunda kalıyor' diyorduk. Bir tarafında ben de 'ne yapalım hakikaten böyle bir yapı var karşımızda ve bu insanlara böyle davranıyor' diyordum. Belli bir zamana kadar bu meşrulaştırmanın o insanlar açısından geçerli olabileceğini belki çoğumuz kabul etti. Fakat daha sonra 'şahsiyetin ve samimiyetin yıkıldığı bir yerde İslami ve insani olamadılar' dedik. Bir Müslümanın amacı dindarını zengin etmek, devlet kademelerinde bir yerlere yükselmek değildir. Bunların yaptığı buydu. Allah'ın hak edene o kapıları açacağını bilmelidir bir Müslüman."Akın, 15 Temmuz'da 100 yıl önceki ile benzer bir toplum sözleşmesinin eşiğine gelindiğini, bu imkanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.Çanakkale Savaşı'nda çok ciddi oranda okuyan kesimin hayatını kaybettiğine işaret eden Akın, "Liselerin önemli bir kısmı mezun verememiştir. Buna benzer bir travmayı tekrar yaşadık. 12 Eylül de bir travmaydı. Potansiyeli çok güçlü genç bir nüfusun üzerinden silindir gibi geçtiler. Şimdi bu cemaat, yatırımını daha zeki öğrenciler üzerine yapmıştı. Fakat 'Boğaziçi Üniversitesine giden adam o kadar akıllı da, öbür taraftan yapılan saçmalıkları neden sorgulamaz?' diyoruz. Ama din konusunda sorumluluk almayan, kendini gayet dindar ve samimi olduğunu zanneden bir akıl işliyor bu toplum. Bu iyi bir şey değil. Sorumluluğu abi, hoca diye kabul ettiğiniz kişilere atamazsınız. Herkes kendisinden sorumludur." diye konuştu.Derneğin Eğitim Komisyonu Başkanı Nilüfer Karçaaltıncaba Cengiz'in moderatörlüğünde yapılan panel, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük'ün konuşması ile devam etti.
KONYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliğince, "Bir Kalkışma Analizi: 15 Temmuz" paneli düzenlendi. Necmettin Erbakan Üniversitesi...

KONYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliğince, "Bir Kalkışma Analizi: 15 Temmuz" paneli düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Dergah Otel'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, bir cemaatin büyüyüp, şiddet ve terör gibi bir patlama ile ortaya çıktığını söyledi.

Bu durumu çoğu kişinin beklemediğini belirten Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önceleri laiklik üzerinden bir ayrışma yaşadık. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir laiklik yorumunu Türkiye yaptı. Dini alana da müdahale edip, o alanı da dönüştürme gücünü kendisine rol biçti. Yıllarca biz de 'ne yapalım canım. İnsanlar oralara kendi kimlikleriyle giremiyorlar, kendilerini gizlemek durumunda kalıyorlar, eşleri başlarını açmak zorunda kalıyor' diyorduk. Bir tarafında ben de 'ne yapalım hakikaten böyle bir yapı var karşımızda ve bu insanlara böyle davranıyor' diyordum. Belli bir zamana kadar bu meşrulaştırmanın o insanlar açısından geçerli olabileceğini belki çoğumuz kabul etti. Fakat daha sonra 'şahsiyetin ve samimiyetin yıkıldığı bir yerde İslami ve insani olamadılar' dedik. Bir Müslümanın amacı dindarını zengin etmek, devlet kademelerinde bir yerlere yükselmek değildir. Bunların yaptığı buydu. Allah'ın hak edene o kapıları açacağını bilmelidir bir Müslüman."

Akın, 15 Temmuz'da 100 yıl önceki ile benzer bir toplum sözleşmesinin eşiğine gelindiğini, bu imkanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Savaşı'nda çok ciddi oranda okuyan kesimin hayatını kaybettiğine işaret eden Akın, "Liselerin önemli bir kısmı mezun verememiştir. Buna benzer bir travmayı tekrar yaşadık. 12 Eylül de bir travmaydı. Potansiyeli çok güçlü genç bir nüfusun üzerinden silindir gibi geçtiler. Şimdi bu cemaat, yatırımını daha zeki öğrenciler üzerine yapmıştı. Fakat 'Boğaziçi Üniversitesine giden adam o kadar akıllı da, öbür taraftan yapılan saçmalıkları neden sorgulamaz?' diyoruz. Ama din konusunda sorumluluk almayan, kendini gayet dindar ve samimi olduğunu zanneden bir akıl işliyor bu toplum. Bu iyi bir şey değil. Sorumluluğu abi, hoca diye kabul ettiğiniz kişilere atamazsınız. Herkes kendisinden sorumludur." diye konuştu.

Derneğin Eğitim Komisyonu Başkanı Nilüfer Karçaaltıncaba Cengiz'in moderatörlüğünde yapılan panel, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük'ün konuşması ile devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.