pendik escort bayan
ak

Konya Şeker'den Bulgur Fabrikası

14.03.2017 - 13:28, Güncelleme: 14.03.2017 - 13:28
 

Konya Şeker'den Bulgur Fabrikası

KONYA (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in bulgur fabrikası yatırımının tamamlandığını bildirdi.Konuk,...

KONYA (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in bulgur fabrikası yatırımının tamamlandığını bildirdi.Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, Karapınar ilçesindeki 120 bin metrekarelik alana kurulan tesisin, günlük 120 ton buğday işleyeceğini, son teknolojiyle donatılan tesisin buğday stoklama kapasitesinin ise 36 bin ton olmasının hedeflendiğini aktardı.Konya Şeker'in bir üretici kuruluşu olduğunu belirten Konuk, şöyle devam etti:"Buğday üretiminde Türkiye'nin en çok buğday üreten çiftçisi unvanına sahip üretici ortaklarının buğdayını değerlendirmek için kurulan bulgur fabrikası yatırımı tamamlandı. Konya Şeker, yaklaşık 77 milyon lira yatırım bütçesiyle tamamlanan tesisin buğday ihtiyacını da bölge üreticisinden yapacağı doğrudan alımlarla karşılayacak. Bölgenin makarnalık buğday miktar ve kalitesi bakımından sağladığı avantajların yanı sıra, ihraç pazarlarına erişimi kolaylaştıracak. Mersin limanına ulaşım kolaylığı sağlayan bir lokasyona sahip olan tesiste, üretilen ürünler Torku Çatalhöyük markalı olarak hem iç hem dış pazarlara arz edilecek."Konuk, her zaman üretimden ve üreticiden yana olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:"Bu sene iki fabrikamızın daha yatırımını tamamladık ve üretime başlattık. Bunlardan ilki un fabrikasıydı. Şimdi de bulgur üretim tesisimiz üretime başladı. İkisi de buğday işleyecek. Konya çiftçisi yaptığı buğday üretimiyle Türkiye'de açık ara farkla liderlik koltuğunda oturuyor. Buğday, Konya çiftçisinin hem geleneksel ürünü hem de vazgeçilmezi durumunda. Bir çiftçi şirketi olan Konya Şeker'in de buğdaya kucak açmaması zaten düşünülemezdi ve biz de buğdayı da Konya Şeker güvencesi altına aldık. Karapınar'da kurduğumuz tesis yıllık 38 bin 400 ton buğday alacak ve işleyeceği buğdaydan üreteceği bulguru hem iç pazara hem dış pazarlara ulaştıracak. Bu daha başlangıç. Pazarımızı büyüttükçe alımımızı da büyütebileceğimiz bir tesis olacak burası."
KONYA (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in bulgur fabrikası yatırımının tamamlandığını bildirdi.Konuk,...

KONYA (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in bulgur fabrikası yatırımının tamamlandığını bildirdi.

Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, Karapınar ilçesindeki 120 bin metrekarelik alana kurulan tesisin, günlük 120 ton buğday işleyeceğini, son teknolojiyle donatılan tesisin buğday stoklama kapasitesinin ise 36 bin ton olmasının hedeflendiğini aktardı.

Konya Şeker'in bir üretici kuruluşu olduğunu belirten Konuk, şöyle devam etti:

"Buğday üretiminde Türkiye'nin en çok buğday üreten çiftçisi unvanına sahip üretici ortaklarının buğdayını değerlendirmek için kurulan bulgur fabrikası yatırımı tamamlandı. Konya Şeker, yaklaşık 77 milyon lira yatırım bütçesiyle tamamlanan tesisin buğday ihtiyacını da bölge üreticisinden yapacağı doğrudan alımlarla karşılayacak. Bölgenin makarnalık buğday miktar ve kalitesi bakımından sağladığı avantajların yanı sıra, ihraç pazarlarına erişimi kolaylaştıracak. Mersin limanına ulaşım kolaylığı sağlayan bir lokasyona sahip olan tesiste, üretilen ürünler Torku Çatalhöyük markalı olarak hem iç hem dış pazarlara arz edilecek."

Konuk, her zaman üretimden ve üreticiden yana olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu sene iki fabrikamızın daha yatırımını tamamladık ve üretime başlattık. Bunlardan ilki un fabrikasıydı. Şimdi de bulgur üretim tesisimiz üretime başladı. İkisi de buğday işleyecek. Konya çiftçisi yaptığı buğday üretimiyle Türkiye'de açık ara farkla liderlik koltuğunda oturuyor. Buğday, Konya çiftçisinin hem geleneksel ürünü hem de vazgeçilmezi durumunda. Bir çiftçi şirketi olan Konya Şeker'in de buğdaya kucak açmaması zaten düşünülemezdi ve biz de buğdayı da Konya Şeker güvencesi altına aldık. Karapınar'da kurduğumuz tesis yıllık 38 bin 400 ton buğday alacak ve işleyeceği buğdaydan üreteceği bulguru hem iç pazara hem dış pazarlara ulaştıracak. Bu daha başlangıç. Pazarımızı büyüttükçe alımımızı da büyütebileceğimiz bir tesis olacak burası."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.