pendik escort bayan
ak

Konya Şeker En Büyükler Sıralamasında 31. Oldu

06.06.2017 - 17:38, Güncelleme: 06.06.2017 - 17:38
 

Konya Şeker En Büyükler Sıralamasında 31. Oldu

KONYA (AA) - İstanbul Sanayi Odası tarafından (İSO) hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması"na göre Konya Şeker 12 yılda...

KONYA (AA) - İstanbul Sanayi Odası tarafından (İSO) hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması"na göre Konya Şeker 12 yılda 30 basamak yükselerek 31. oldu.Konya Şeker'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2004 yılında Türkiye'nin sanayi devleri sıralamasında 61. sırada olan firma istikrarlı bir şekilde büyüdü.2009'dan sonra listede ilk 50'ye giren Konya Şeker, 2016 sıralamasında 31'inciliğe yükseldi.Araştırma sonuçlarına göre, 500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden satışları bir önceki yıla göre ortalama yüzde 8,8 artarken Konya Şeker 2016 yılında ülke ortalamasının yaklaşık 2 katı performans sergileyerek üretimden satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 15,6 arttırdı.Konya Şeker, sıralamada Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşundan özel şirketler arasında ise 29'uncu sıraya yükseldi. Ayrıca Konya Şeker İSO araştırmasına göre gıda sektöründe üretim yapan sanayi devleri arasında 4. oldu.Sermayesinin tamamı yerli olan şirketler içinde 17'nci en büyük şirket olan Konya Şeker, sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası yerli sermayeye ait olan şirketler içinde de 21'nci sırada kendisine yer buldu.AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyada kabul görmüş bir kuruluşun, Türk sanayisinin fotoğrafını yansıtan araştırmasında genelde 31'inci, özel sektör kuruluşları sıralamasında ise 29'uncu sıraya yükselmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.Konya Şeker'in hedefleri olan bir şirket olduğuna işaret eden Konuk açıklamasının devamında şunlara yer verdi:"Konya Ovası dünyanın en önemli tarımsal üretim havzalarından biridir. Biz ovanın önemini kavramış, sahip olduğu hazinenin kıymetini bilen bir şirket olarak o potansiyeli harekete geçirmekle kendimizi yükümlü sayıyor ve bu yükümlülüğün gereğini de adım adım yerine getiriyoruz. Ovanın potansiyelini harekete geçirmek ve üretileni kıymetli hale getirmek için yaptığımız yatırımlar ve yapacağımız yatırımlar büyük bir hedefin parçalarıdır. Biz ülkemizin 2023 vizyonu ile uyumlu bir şekilde hedefini dünyanın en büyük beş gıda markasından birini Konya Ovasından çıkarmayı kendisine hedef seçmiş bir şirketiz."
KONYA (AA) - İstanbul Sanayi Odası tarafından (İSO) hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması"na göre Konya Şeker 12 yılda...

KONYA (AA) - İstanbul Sanayi Odası tarafından (İSO) hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması"na göre Konya Şeker 12 yılda 30 basamak yükselerek 31. oldu.

Konya Şeker'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2004 yılında Türkiye'nin sanayi devleri sıralamasında 61. sırada olan firma istikrarlı bir şekilde büyüdü.

2009'dan sonra listede ilk 50'ye giren Konya Şeker, 2016 sıralamasında 31'inciliğe yükseldi.

Araştırma sonuçlarına göre, 500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden satışları bir önceki yıla göre ortalama yüzde 8,8 artarken Konya Şeker 2016 yılında ülke ortalamasının yaklaşık 2 katı performans sergileyerek üretimden satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 15,6 arttırdı.

Konya Şeker, sıralamada Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşundan özel şirketler arasında ise 29'uncu sıraya yükseldi. Ayrıca Konya Şeker İSO araştırmasına göre gıda sektöründe üretim yapan sanayi devleri arasında 4. oldu.

Sermayesinin tamamı yerli olan şirketler içinde 17'nci en büyük şirket olan Konya Şeker, sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası yerli sermayeye ait olan şirketler içinde de 21'nci sırada kendisine yer buldu.

AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyada kabul görmüş bir kuruluşun, Türk sanayisinin fotoğrafını yansıtan araştırmasında genelde 31'inci, özel sektör kuruluşları sıralamasında ise 29'uncu sıraya yükselmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Konya Şeker'in hedefleri olan bir şirket olduğuna işaret eden Konuk açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Konya Ovası dünyanın en önemli tarımsal üretim havzalarından biridir. Biz ovanın önemini kavramış, sahip olduğu hazinenin kıymetini bilen bir şirket olarak o potansiyeli harekete geçirmekle kendimizi yükümlü sayıyor ve bu yükümlülüğün gereğini de adım adım yerine getiriyoruz.

Ovanın potansiyelini harekete geçirmek ve üretileni kıymetli hale getirmek için yaptığımız yatırımlar ve yapacağımız yatırımlar büyük bir hedefin parçalarıdır. Biz ülkemizin 2023 vizyonu ile uyumlu bir şekilde hedefini dünyanın en büyük beş gıda markasından birini Konya Ovasından çıkarmayı kendisine hedef seçmiş bir şirketiz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.