pendik escort bayan
ak

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi'nin Hedefi Araştırmacı Olmak

17.08.2016 - 12:58, Güncelleme: 17.08.2016 - 12:58
 

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi'nin Hedefi Araştırmacı Olmak

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Öktem:- "Biz Anadolu'nun göbeğinde, gıda ve tarım alanında uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı amaçlıyoruz."

KONYA (AA) - Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Hüseyin Avni Öktem, "Biz Anadolu'nun göbeğinde, gıda ve tarım alanında uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı amaçlıyoruz." dedi.Rektör Öktem, üniversitenin konferans salonunda, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattı.Kurulan gıda ve tarım üniversitesinin Türkiye için önemli bir proje olduğunu belirten Öktem, "Üniversitenin kurulumu uzun yıllara dayanan bir çalışmadan geçti. Biz Anadolu'nun göbeğinde, gıda ve tarım alanında uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı amaçlıyoruz. Üniversitenin ulusallığı da gıda ve tarım alanında; Asya, Avrupa ve Amerika'nın en başarılı örneklerini uyarlamış olmamızdandır." şeklinde konuştu.Öktem, dünyanın en gelişmiş ülkelerine bakıldığında, bu ülkelerin tarımda da en gelişmiş ülkeler olduğunu hatırlattı. Tarımın, Türkiye'yi ileriye götürecek çok ciddi bir lokomotif olduğunu ifade eden Öktem, "Gıda ve tarım bölümü, başarılı öğrencilerin çok uzak durduğu ve bunu hiç hak etmeyen bir bölüm. Tarım, her ülkenin olmazsa olmazıdır. Biz buna inandığımız için böyle bir üniversite kurmanın gayreti içerisine girdik. Bunun faydasını da alanında başarılı olan öğrencilerin burayı tercih etmesinden görüyoruz." diye konuştu.Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Mikdat Çakır da bu işin sahibinin çiftçiler olduğunu aktardı.Çiftçilerin gayretleriyle bu üniversitenin kurulduğunu vurgulayan Çakır, "Tarım üniversiteleri, dünyanın açığını kapatacak önemli bir alan. Burası da kayıt yaptıran öğrencilerden anlaşıldığı üzere bölgesel değil ulusal bir üniversitedir. Konya, bu kuruluş ile Türkiye'nin gıda ve Ar-Ge üssü olmuştur." şeklinde konuştu.Çakır, Konya'nın tarımsal bir alt yapıya sahip olduğu için üniversitenin bu coğrafyada çok önemli işlere imza atacağını sözlerine ekledi.Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Candan'ın da katıldığı program, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Öktem:- "Biz Anadolu'nun göbeğinde, gıda ve tarım alanında uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı amaçlıyoruz."

KONYA (AA) - Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Hüseyin Avni Öktem, "Biz Anadolu'nun göbeğinde, gıda ve tarım alanında uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Rektör Öktem, üniversitenin konferans salonunda, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattı.

Kurulan gıda ve tarım üniversitesinin Türkiye için önemli bir proje olduğunu belirten Öktem, "Üniversitenin kurulumu uzun yıllara dayanan bir çalışmadan geçti. Biz Anadolu'nun göbeğinde, gıda ve tarım alanında uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı amaçlıyoruz. Üniversitenin ulusallığı da gıda ve tarım alanında; Asya, Avrupa ve Amerika'nın en başarılı örneklerini uyarlamış olmamızdandır." şeklinde konuştu.

Öktem, dünyanın en gelişmiş ülkelerine bakıldığında, bu ülkelerin tarımda da en gelişmiş ülkeler olduğunu hatırlattı.

Tarımın, Türkiye'yi ileriye götürecek çok ciddi bir lokomotif olduğunu ifade eden Öktem, "Gıda ve tarım bölümü, başarılı öğrencilerin çok uzak durduğu ve bunu hiç hak etmeyen bir bölüm. Tarım, her ülkenin olmazsa olmazıdır. Biz buna inandığımız için böyle bir üniversite kurmanın gayreti içerisine girdik. Bunun faydasını da alanında başarılı olan öğrencilerin burayı tercih etmesinden görüyoruz." diye konuştu.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Mikdat Çakır da bu işin sahibinin çiftçiler olduğunu aktardı.

Çiftçilerin gayretleriyle bu üniversitenin kurulduğunu vurgulayan Çakır, "Tarım üniversiteleri, dünyanın açığını kapatacak önemli bir alan. Burası da kayıt yaptıran öğrencilerden anlaşıldığı üzere bölgesel değil ulusal bir üniversitedir. Konya, bu kuruluş ile Türkiye'nin gıda ve Ar-Ge üssü olmuştur." şeklinde konuştu.

Çakır, Konya'nın tarımsal bir alt yapıya sahip olduğu için üniversitenin bu coğrafyada çok önemli işlere imza atacağını sözlerine ekledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Candan'ın da katıldığı program, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.