pendik escort bayan
ak

Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali

Siyaset 19.04.2018 - 12:13, Güncelleme: 19.04.2018 - 12:13
 

Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek festival, dünyadan ve Türkiye'den önemli tiyatro gruplarını 11'inci kez Konya'da sanatseverlerle bir araya getirecek

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, "Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" ile dünyadan ve Türkiye'den önemli tiyatro gruplarını 11'inci kez Konya'da sanatseverlerle buluşturacak. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın perdelerini açacak festival, Türkçe tiyatro yapılan ülkelerin temsilcilerini Konya'daki tiyatroseverlerle bir araya getirecek. Toplam 9 oyunun sahneleneceği festival, 30 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek. Festivalin açılışı ise Ankara Devlet Tiyatrosunun "Gün Batımı" oyunuyla yapılacak. Mevlana'nın hikayelerinden gelen sufi bakışla gün batımına ulaşmak isteyen insanlığın ortak serüvenini anlatan oyun, yarın Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrolarını bir araya getirecek etkinlik için Özbekistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kazakistan, Bulgaristan, Filistin ve Azerbaycan tiyatroları da Konya'ya gelecek. Festivalde bu yıl, Filistin'den "Filistin'e Dönüş", Özbekistan'dan "Çığ", Kosova'dan "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı", Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden çocuk oyunu "Dağ Denize Kavuştu", Kazakistan'dan "Woyczeck", Bulgaristan'dan "Burada, Orada ve Her yerde" ve Azerbaycan'dan "Cehennem Sakinleri" isimli oyunlar sergilenecek. Türkiye'den devlet tiyatrolarının başarılı oyunlarının yer aldığı festivalde, Ankara Devlet Tiyatrosu "Gün Batımı"nı, İstanbul Devlet Tiyatrosu ise "İkinci Bölüm"ü tiyatroseverlerin beğenisine sunacak. Ayrıca yabancı tiyatro gruplarının, devlet tiyatrosu yönetici ve sanatçılarının katılımıyla festivalin ilk gününde Konya Devlet Tiyatrosu Hatıra Ormanı'nın açılışı da yapılacak.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek festival, dünyadan ve Türkiye'den önemli tiyatro gruplarını 11'inci kez Konya'da sanatseverlerle bir araya getirecek

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, "Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" ile dünyadan ve Türkiye'den önemli tiyatro gruplarını 11'inci kez Konya'da sanatseverlerle buluşturacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın perdelerini açacak festival, Türkçe tiyatro yapılan ülkelerin temsilcilerini Konya'daki tiyatroseverlerle bir araya getirecek. Toplam 9 oyunun sahneleneceği festival, 30 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Festivalin açılışı ise Ankara Devlet Tiyatrosunun "Gün Batımı" oyunuyla yapılacak. Mevlana'nın hikayelerinden gelen sufi bakışla gün batımına ulaşmak isteyen insanlığın ortak serüvenini anlatan oyun, yarın Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrolarını bir araya getirecek etkinlik için Özbekistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kazakistan, Bulgaristan, Filistin ve Azerbaycan tiyatroları da Konya'ya gelecek.

Festivalde bu yıl, Filistin'den "Filistin'e Dönüş", Özbekistan'dan "Çığ", Kosova'dan "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı", Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden çocuk oyunu "Dağ Denize Kavuştu", Kazakistan'dan "Woyczeck", Bulgaristan'dan "Burada, Orada ve Her yerde" ve Azerbaycan'dan "Cehennem Sakinleri" isimli oyunlar sergilenecek.

Türkiye'den devlet tiyatrolarının başarılı oyunlarının yer aldığı festivalde, Ankara Devlet Tiyatrosu "Gün Batımı"nı, İstanbul Devlet Tiyatrosu ise "İkinci Bölüm"ü tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Ayrıca yabancı tiyatro gruplarının, devlet tiyatrosu yönetici ve sanatçılarının katılımıyla festivalin ilk gününde Konya Devlet Tiyatrosu Hatıra Ormanı'nın açılışı da yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.