pendik escort bayan
ak

Kongre Müzesi İç Konsept Teşhir Toplantısı Yapıldı

08.11.2013 - 15:38, Güncelleme: 08.11.2013 - 15:38
 

Kongre Müzesi İç Konsept Teşhir Toplantısı Yapıldı

Kongre Müzesi iç konsept teşhir tanzim toplantısı yapıldı.

Kurtuluş Savaşı’nın temel taşlarından biri olan 4 Eylül Kongresi’nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nde rölöve, restorasyon ve restitüsyon çalışmaları sürerken diğer yandan teşhir tanzimle ilgili “Yeni Genel Konsept Projelerin” oluşturulması çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda İl Özel İdaresi İl Encümen Salonu’nda konu ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Müze Müdürü Atılgan Kaya, Anıtlar Yüksek Kurulu Müdürü Ali Alkan, Rölöve ve Anıtlar Müdürü Onur Yıldızlı, Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Necip Günaydın, ile teknik personel ve ilgili firma yetkilileri katıldı. Nisan ayında ihalesi yapılan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yeni genel konsept projelerinin hazırlama işi ile ilgili bir sunum yapan firma yetkilileri, görüş alışverişinde bulundu. Sergi-sunum alanları, araçların iç mimari tasarım projeleri, grafiklerin tasarlanması, içeriklerinin oluşturulması, metinlerinin yazılması, dijital sistem-bilgisayar donanım otomasyonlarının projelendirmesi gibi işlerin yer aldığı yeni genel konsept de müzenin aslına en uygun şekilde tasarlanması planlanıyor. Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Vali Zübeyir Kemelek, “Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Sivas Valiliği ve TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı arasında yapılan protokolle TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığına devredilmişti. Protokol hükümleri doğrultusunda müze binasının restorasyonu için İl Özel İdaremiz tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Rölöve, Restorasyon ve Restitüsyon projeleri hazırlama işi ihale edilmiş, Milli Saraylar Bilim ve İnceleme kuruluna gönderilen projeler onaylanmış, uygulama işinin yaklaşık maliyetinin belirlenmesi üzerine TBMM Milli Saraylar Genel Müdürlüğünden ödenek talebinde bulunularak talep edilen ödeneğin gönderilmesi ile birlikte ihale çalışmalarına başlanılmıştı.” dedi. haber sivas
Kongre Müzesi iç konsept teşhir tanzim toplantısı yapıldı.

Kurtuluş Savaşı’nın temel taşlarından biri olan 4 Eylül Kongresi’nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nde rölöve, restorasyon ve restitüsyon çalışmaları sürerken diğer yandan teşhir tanzimle ilgili “Yeni Genel Konsept Projelerin” oluşturulması çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda İl Özel İdaresi İl Encümen Salonu’nda konu ile ilgili bir toplantı düzenlendi.


Toplantıya Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Müze Müdürü Atılgan Kaya, Anıtlar Yüksek Kurulu Müdürü Ali Alkan, Rölöve ve Anıtlar Müdürü Onur Yıldızlı, Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Necip Günaydın, ile teknik personel ve ilgili firma yetkilileri katıldı.


Nisan ayında ihalesi yapılan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yeni genel konsept projelerinin hazırlama işi ile ilgili bir sunum yapan firma yetkilileri, görüş alışverişinde bulundu. Sergi-sunum alanları, araçların iç mimari tasarım projeleri, grafiklerin tasarlanması, içeriklerinin oluşturulması, metinlerinin yazılması, dijital sistem-bilgisayar donanım otomasyonlarının projelendirmesi gibi işlerin yer aldığı yeni genel konsept de müzenin aslına en uygun şekilde tasarlanması planlanıyor.


Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Vali Zübeyir Kemelek, “Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Sivas Valiliği ve TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı arasında yapılan protokolle TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığına devredilmişti. Protokol hükümleri doğrultusunda müze binasının restorasyonu için İl Özel İdaremiz tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Rölöve, Restorasyon ve Restitüsyon projeleri hazırlama işi ihale edilmiş, Milli Saraylar Bilim ve İnceleme kuruluna gönderilen projeler onaylanmış, uygulama işinin yaklaşık maliyetinin belirlenmesi üzerine TBMM Milli Saraylar Genel Müdürlüğünden ödenek talebinde bulunularak talep edilen ödeneğin gönderilmesi ile birlikte ihale çalışmalarına başlanılmıştı.” dedi. haber sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.