pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Konesob'un Enerji Projesi Yetişmiş İnsan Gücüne Katkı Sağlayacak

Spor 20.08.2017 - 16:18, Güncelleme: 20.08.2017 - 16:18
 

Konesob'un Enerji Projesi Yetişmiş İnsan Gücüne Katkı Sağlayacak

KONYA (AA) - Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) Ulusal Ajansa sunduğu yenilenebilir enerji sektörüne yönelik projenin kapanış toplantısı...

KONYA (AA) - Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) Ulusal Ajansa sunduğu yenilenebilir enerji sektörüne yönelik projenin kapanış toplantısı yapıldı. Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında, KONESOB'un sunduğu "Training Qualified Technical Staff For Renewable Energy" isimli projenin kapanış toplantısı proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirildi. KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, toplantıda yaptığı konuşmada, çevrenin korunması için temiz enerji kullanımının giderek yaygınlaştığını söyledi.Türkiye'nin temiz enerji kaynaklarına sahip şanslı ülkelerden biri olduğunu ifade eden Karamercan, "Enerji üretiminde ülke olarak birçok ülkeden geride bulunuyoruz. Amacımız temiz enerji kullanımını yaygınlaştırmak ve çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak. Bu maksatla hayata geçirdiğimiz projemizin kapanışını yapmaktayız." dedi.Karamercan, enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaşması için bu alanda yetişmiş insan gücünün önemli olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Projemize, Almanya ve Macaristan'dan bu alanda uzman iki kuruluş destek verdi. Ülkemizden ise meslek kuruluşları, meslek okulları, üniversite ve eğitim kurumlarından oluşan, beş kurum katkı sağladı. Proje kapsamında bu sektörde işletmelerin eğitim ihtiyaçları belirlendi, buna uygun eğitim uygulamaları geliştirildi, test edildi ve uygulamaya konuldu." Toplantı, proje içeriği hakkında sunumların yapılmasıyla devam etti.Programa, Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal, Konya Büyükşehir Belediyesi Esnaf Şube Müdürü Ahmet Yalçın, Proje Ortağı kurum ve kuruluşların temsilcileri, Meslek Liseleri Müdürleri, oda başkanları ve yöneticileri katıldı.
KONYA (AA) - Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) Ulusal Ajansa sunduğu yenilenebilir enerji sektörüne yönelik projenin kapanış toplantısı...

KONYA (AA) - Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) Ulusal Ajansa sunduğu yenilenebilir enerji sektörüne yönelik projenin kapanış toplantısı yapıldı.

Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında, KONESOB'un sunduğu "Training Qualified Technical Staff For Renewable Energy" isimli projenin kapanış toplantısı proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirildi.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, toplantıda yaptığı konuşmada, çevrenin korunması için temiz enerji kullanımının giderek yaygınlaştığını söyledi.

Türkiye'nin temiz enerji kaynaklarına sahip şanslı ülkelerden biri olduğunu ifade eden Karamercan, "Enerji üretiminde ülke olarak birçok ülkeden geride bulunuyoruz. Amacımız temiz enerji kullanımını yaygınlaştırmak ve çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak. Bu maksatla hayata geçirdiğimiz projemizin kapanışını yapmaktayız." dedi.

Karamercan, enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaşması için bu alanda yetişmiş insan gücünün önemli olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Projemize, Almanya ve Macaristan'dan bu alanda uzman iki kuruluş destek verdi. Ülkemizden ise meslek kuruluşları, meslek okulları, üniversite ve eğitim kurumlarından oluşan, beş kurum katkı sağladı. Proje kapsamında bu sektörde işletmelerin eğitim ihtiyaçları belirlendi, buna uygun eğitim uygulamaları geliştirildi, test edildi ve uygulamaya konuldu."

Toplantı, proje içeriği hakkında sunumların yapılmasıyla devam etti.

Programa, Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal, Konya Büyükşehir Belediyesi Esnaf Şube Müdürü Ahmet Yalçın, Proje Ortağı kurum ve kuruluşların temsilcileri, Meslek Liseleri Müdürleri, oda başkanları ve yöneticileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.