pendik escort bayan
ak

Koç Holding'den "Kapı Çalana Açılır" Sergisine İlişkin Açıklama

23.10.2017 - 18:33, Güncelleme: 23.10.2017 - 18:33
 

Koç Holding'den "Kapı Çalana Açılır" Sergisine İlişkin Açıklama

Koç Holding:- "Ülkemizden ve dünyadan 24 sanatçının 1700'lerden günümüze geniş bir döneme yayılan ve bir kısmı Türkiye’de ilk kez sergilenen 30 yapıtını bir araya getiren Kapı Çalana Açılır sergisine önce sosyal medyada yanlış ve manipülatif bilgiler üzer

İSTANBUL (AA) - Koç Holding, Türkiye'den ve dünyadan 24 sanatçının 1700'lerden günümüze geniş bir döneme yayılan ve bir kısmı Türkiye’de ilk kez sergilenen 30 yapıtını bir araya getiren "Kapı Çalana Açılır" sergisine önce sosyal medyada yanlış ve manipülatif bilgiler üzerinden itibarsızlaştırma kampanyası düzenlendiğini, daha sonra da bu saldırıların fiili bir şekle dönüştüğünü ve dün küçük bir grubun saldırısının yaşandığını duyurdu. Koç Holding'den "Kapı Çalana Açılır" sergisine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, sanatseverlerin yakından bildiği gibi, dünyanın dört bir yanında eski yapıt ve sarayların, tarihi mekanların sergilere ev sahipliği yaptığı, sanatın dönüştürücü, sorgulayan, anlam katan gücünü kitlelerle buluşturmaya aracılık ettiği belirtildi. Açıklamada, 28 Eylül’de ziyarete açılan "Kapı Çalana Açılır" sergisinin de bunun bir örneği olduğu, 19. yüzyıl yapısı olan Abdülmecid Efendi Köşkü'nün sergi dolayısıyla ilk kez ziyarete açıldığı ve geçmişin izlerini taşıyan tarihi bir mekanın ziyaretçilerle buluştuğu, serginin, kapılarını açtığı günden bu yana 15 bine yakın sanatseveri ağırladığı ve gördüğü ilgi üzerine ziyaret sürelerinin uzatıldığı bildirildi. Açıklamada, "Ülkemizden ve dünyadan 24 sanatçının 1700'lerden günümüze geniş bir döneme yayılan ve bir kısmı Türkiye’de ilk kez sergilenen 30 yapıtını bir araya getiren Kapı Çalana Açılır sergisine önce sosyal medyada yanlış ve manipülatif bilgiler üzerinden itibarsızlaştırma kampanyası düzenlenmiş, daha sonra da bu saldırılar fiili bir şekle dönüşmüş ve pazar günü küçük bir grubun saldırısı yaşanmıştır." ifadeleri kullanıldı. Sosyal medyada sürdürülen haksız kampanyanın fiili bir saldırıya dönüşmesi nedeniyle kamuoyunun sergi ve mekanı hakkında bilgilendirilmesi ihtiyacının ortaya çıktığı kaydedilen açıklamada, devamla şu görüşlere yer verildi: "Serginin yapıldığı Abdülmecid Efendi Köşkü inşa edildiğinden bugüne kadar ibadethane veya kutsal ziyaret mekanı olarak hiç kullanılmamış olup, özel bir mülktür. Kamuoyuna 'mihrap' diye lanse edilen bölüm aslında şöminedir ve yönü güneybatıdır. Tüm kamuoyunun bileceği gibi mihrabın yönünün kıbleye dönük olması gerekir ve kıble güneydoğu yönündedir. Bu sergi nedeniyle toplumun kutsal değerlerine saldırılıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmasının hiçbir dayanağı yoktur. Koç Topluluğu, inanç özgürlüğüne ve tüm inançların kutsallarına sonuna kadar saygılıdır. Toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri düşünce özgürlüğü ve bunun en etkili mecralarından olan kültür ve sanattır. Kendisine hitap edeni sanat olarak görüp, etmeyeni hayal gücü ve aşırılıklar üzerinden tehdit ve baskı unsuru olarak kullanmaya çalışmak, sığ bir yaklaşımdan öteye gidemez ve kabul edilemez."
Koç Holding:- "Ülkemizden ve dünyadan 24 sanatçının 1700'lerden günümüze geniş bir döneme yayılan ve bir kısmı Türkiye’de ilk kez sergilenen 30 yapıtını bir araya getiren Kapı Çalana Açılır sergisine önce sosyal medyada yanlış ve manipülatif bilgiler üzer

İSTANBUL (AA) - Koç Holding, Türkiye'den ve dünyadan 24 sanatçının 1700'lerden günümüze geniş bir döneme yayılan ve bir kısmı Türkiye’de ilk kez sergilenen 30 yapıtını bir araya getiren "Kapı Çalana Açılır" sergisine önce sosyal medyada yanlış ve manipülatif bilgiler üzerinden itibarsızlaştırma kampanyası düzenlendiğini, daha sonra da bu saldırıların fiili bir şekle dönüştüğünü ve dün küçük bir grubun saldırısının yaşandığını duyurdu.

Koç Holding'den "Kapı Çalana Açılır" sergisine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, sanatseverlerin yakından bildiği gibi, dünyanın dört bir yanında eski yapıt ve sarayların, tarihi mekanların sergilere ev sahipliği yaptığı, sanatın dönüştürücü, sorgulayan, anlam katan gücünü kitlelerle buluşturmaya aracılık ettiği belirtildi.

Açıklamada, 28 Eylül’de ziyarete açılan "Kapı Çalana Açılır" sergisinin de bunun bir örneği olduğu, 19. yüzyıl yapısı olan Abdülmecid Efendi Köşkü'nün sergi dolayısıyla ilk kez ziyarete açıldığı ve geçmişin izlerini taşıyan tarihi bir mekanın ziyaretçilerle buluştuğu, serginin, kapılarını açtığı günden bu yana 15 bine yakın sanatseveri ağırladığı ve gördüğü ilgi üzerine ziyaret sürelerinin uzatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Ülkemizden ve dünyadan 24 sanatçının 1700'lerden günümüze geniş bir döneme yayılan ve bir kısmı Türkiye’de ilk kez sergilenen 30 yapıtını bir araya getiren Kapı Çalana Açılır sergisine önce sosyal medyada yanlış ve manipülatif bilgiler üzerinden itibarsızlaştırma kampanyası düzenlenmiş, daha sonra da bu saldırılar fiili bir şekle dönüşmüş ve pazar günü küçük bir grubun saldırısı yaşanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medyada sürdürülen haksız kampanyanın fiili bir saldırıya dönüşmesi nedeniyle kamuoyunun sergi ve mekanı hakkında bilgilendirilmesi ihtiyacının ortaya çıktığı kaydedilen açıklamada, devamla şu görüşlere yer verildi:

"Serginin yapıldığı Abdülmecid Efendi Köşkü inşa edildiğinden bugüne kadar ibadethane veya kutsal ziyaret mekanı olarak hiç kullanılmamış olup, özel bir mülktür. Kamuoyuna 'mihrap' diye lanse edilen bölüm aslında şöminedir ve yönü güneybatıdır. Tüm kamuoyunun bileceği gibi mihrabın yönünün kıbleye dönük olması gerekir ve kıble güneydoğu yönündedir.

Bu sergi nedeniyle toplumun kutsal değerlerine saldırılıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmasının hiçbir dayanağı yoktur. Koç Topluluğu, inanç özgürlüğüne ve tüm inançların kutsallarına sonuna kadar saygılıdır. Toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri düşünce özgürlüğü ve bunun en etkili mecralarından olan kültür ve sanattır. Kendisine hitap edeni sanat olarak görüp, etmeyeni hayal gücü ve aşırılıklar üzerinden tehdit ve baskı unsuru olarak kullanmaya çalışmak, sığ bir yaklaşımdan öteye gidemez ve kabul edilemez."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.