pendik escort bayan
ak

Kmü'de "Unutulan Vatan Doğu Türkistan" Konferansı

01.05.2019 - 14:23, Güncelleme: 01.05.2019 - 14:23
 

Kmü'de "Unutulan Vatan Doğu Türkistan" Konferansı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İnsan Hak ve Hürriyetleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Unutulan Vatan Doğu Türkistan" konulu...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İnsan Hak ve Hürriyetleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Unutulan Vatan Doğu Türkistan" konulu konferans düzenlendi.Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman, KMÜ konferans salonunda, 40 milyonluk nüfusa sahip Doğu Türkistan'da Uygur, Kazak, Kırgız, Tacik, Özbek ve Tatar Türkleri ile Han Çinlilerinin yaşadığını belirtti.Doğu Türkistan'ın yer altı kaynaklarının bu bölgenin başına sürekli olarak iş açtığını ifade eden Abdurrahman, "2016 yılından bu yana orada bulunan ailemden haber alamıyorum. Doğu Türkistan dış dünyaya kapatılmıştır." dedi. Her geçen gün yeni uygulamalarla Doğu Türkistan'da yaşayan halkın yaşamının zorlaştığını anlatan Abdurrahman, "Çin, tarihten beri bunu yapa yapa bugüne kadar gelmiştir, fakat başaramamıştır. Bundan sonra da başaramayacaktır. Ümitsiz olmamamız gerekiyor." diye konuştu.
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İnsan Hak ve Hürriyetleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Unutulan Vatan Doğu Türkistan" konulu...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İnsan Hak ve Hürriyetleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Unutulan Vatan Doğu Türkistan" konulu konferans düzenlendi.

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman, KMÜ konferans salonunda, 40 milyonluk nüfusa sahip Doğu Türkistan'da Uygur, Kazak, Kırgız, Tacik, Özbek ve Tatar Türkleri ile Han Çinlilerinin yaşadığını belirtti.

Doğu Türkistan'ın yer altı kaynaklarının bu bölgenin başına sürekli olarak iş açtığını ifade eden Abdurrahman, "2016 yılından bu yana orada bulunan ailemden haber alamıyorum. Doğu Türkistan dış dünyaya kapatılmıştır." dedi.

Her geçen gün yeni uygulamalarla Doğu Türkistan'da yaşayan halkın yaşamının zorlaştığını anlatan Abdurrahman, "Çin, tarihten beri bunu yapa yapa bugüne kadar gelmiştir, fakat başaramamıştır. Bundan sonra da başaramayacaktır. Ümitsiz olmamamız gerekiyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.