pendik escort bayan
ak

Kmü'de "Ermeni Meselesi" Söyleşisi

26.04.2019 - 15:13, Güncelleme: 26.04.2019 - 15:13
 

Kmü'de "Ermeni Meselesi" Söyleşisi

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından "1915'e Hapsedilen Tarih: Ermeni Meselesi" konulu söyleşi düzenlendi.Türk-Ermeni...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından "1915'e Hapsedilen Tarih: Ermeni Meselesi" konulu söyleşi düzenlendi.Türk-Ermeni ilişkileri uzmanı ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferudun Ata, Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda, soykırım kavramının 2. Dünya Savaşı sonrası uluslararası hukuka girdiğini belirtti. "Türk milletinin işlemediği bir suçun üzerinde kalması, benimseyeceğimiz bir tutum olamaz" diyen Ata, şunları kaydetti:"Ermeniler 15'inci, 16'ıncı ve 17'inci yüzyıllarda Osmanlı toprakları içerisinde ağırlık oluşturmuşlar ve Türklerle iç içe yaşamışlardır. Ermeniler kuyumculuk, sarraflık, zanaat gibi pek çok alanda zenginleşmişlerdi. 18'inci ve 19'uncu yüzyıllarda ise Osmanlı Devleti'nin gerilemesi ile bu güzel ilişkiler değişmeye başlamıştır. En önemli kırılma evresi ise Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında olmuştur. İlk defa bu tarihten sonra Ermeni meselesi uluslararası sorun haline gelmiştir."
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından "1915'e Hapsedilen Tarih: Ermeni Meselesi" konulu söyleşi düzenlendi.Türk-Ermeni...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından "1915'e Hapsedilen Tarih: Ermeni Meselesi" konulu söyleşi düzenlendi.

Türk-Ermeni ilişkileri uzmanı ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferudun Ata, Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda, soykırım kavramının 2. Dünya Savaşı sonrası uluslararası hukuka girdiğini belirtti.

"Türk milletinin işlemediği bir suçun üzerinde kalması, benimseyeceğimiz bir tutum olamaz" diyen Ata, şunları kaydetti:

"Ermeniler 15'inci, 16'ıncı ve 17'inci yüzyıllarda Osmanlı toprakları içerisinde ağırlık oluşturmuşlar ve Türklerle iç içe yaşamışlardır. Ermeniler kuyumculuk, sarraflık, zanaat gibi pek çok alanda zenginleşmişlerdi. 18'inci ve 19'uncu yüzyıllarda ise Osmanlı Devleti'nin gerilemesi ile bu güzel ilişkiler değişmeye başlamıştır. En önemli kırılma evresi ise Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında olmuştur. İlk defa bu tarihten sonra Ermeni meselesi uluslararası sorun haline gelmiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.