pendik escort bayan
ak

Kmü'de Cehalet Ve Cahiliye Konferansı

25.02.2017 - 16:28, Güncelleme: 25.02.2017 - 16:28
 

Kmü'de Cehalet Ve Cahiliye Konferansı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesinde "Cehalet ve Cahiliye" konulu konferans düzenlendi.Fakültenin konferans...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesinde "Cehalet ve Cahiliye" konulu konferans düzenlendi.Fakültenin konferans salonunda konuşan KMÜ İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım, cehalet ve cehl kavramlarının İslam literatüründe ilk akla gelen şekliyle bilmenin zıttı olarak yer aldığını söyledi. Yıldırım, kavramın cahiliye döneminde ise azgınlık, serkeşlik, arzuların etkisinde kalma, hayvani içgüdülere boyun eğme gibi anlamlarda kullanıldığını belirtti.Cehalet kelimesinin aynı zamanda bilgisizlik, kibir, bozgunculuk, serkeşlik gibi anlamlara gelen bir ahlâk terimi olarak da kullanıldığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:"Buradan cehaletin, bilgisizlikten çok daha farklı ve geniş bir anlama sahip olduğunu anlıyoruz. Vahşetin, haksızlığın, ahlaksızlığın, adaletsizliğin son derece yaygın olduğu şirk toplumlarının İslam'la tanışmadan önceki haline cahiliye toplumu denilmesinin sebebi budur. İnsanlardaki cehalet, onları şirke, sapıklığa ve haksızlığa, ölçü ve kural tanımazlığa sevk eden bir fonksiyona sahiptir."
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesinde "Cehalet ve Cahiliye" konulu konferans düzenlendi.Fakültenin konferans...
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesinde "Cehalet ve Cahiliye" konulu konferans düzenlendi.
Fakültenin konferans salonunda konuşan KMÜ İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım, cehalet ve cehl kavramlarının İslam literatüründe ilk akla gelen şekliyle bilmenin zıttı olarak yer aldığını söyledi.
Yıldırım, kavramın cahiliye döneminde ise azgınlık, serkeşlik, arzuların etkisinde kalma, hayvani içgüdülere boyun eğme gibi anlamlarda kullanıldığını belirtti.
Cehalet kelimesinin aynı zamanda bilgisizlik, kibir, bozgunculuk, serkeşlik gibi anlamlara gelen bir ahlâk terimi olarak da kullanıldığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:
"Buradan cehaletin, bilgisizlikten çok daha farklı ve geniş bir anlama sahip olduğunu anlıyoruz. Vahşetin, haksızlığın, ahlaksızlığın, adaletsizliğin son derece yaygın olduğu şirk toplumlarının İslam'la tanışmadan önceki haline cahiliye toplumu denilmesinin sebebi budur. İnsanlardaki cehalet, onları şirke, sapıklığa ve haksızlığa, ölçü ve kural tanımazlığa sevk eden bir fonksiyona sahiptir."

Kmü'de Cehalet Ve Cahiliye Konferansı

Kmü'de Cehalet Ve Cahiliye Konferansı

Kmü'de Cehalet Ve Cahiliye Konferansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.