pendik escort bayan
ak

Kmü'de Akkuyu Nükleer Enerji Projesi Anlatıldı

20.12.2016 - 14:28, Güncelleme: 20.12.2016 - 14:28
 

Kmü'de Akkuyu Nükleer Enerji Projesi Anlatıldı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Bilimleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Akkuyu Nükleer Projesi" konulu konferans...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Bilimleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Akkuyu Nükleer Projesi" konulu konferans düzenlendi. Akkuyu Nükleer Tesisi Mersin Bilgilendirme Merkezi Başkanı Eyüp Lütfi Sarıcı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda, enerjinin ülke ekonomisinin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu söyledi. Bu sektörün dinamik gelişimi, ülkenin kalkınması için gerekli olduğunu ifade eden Sarıcı, "Enerji sektörü diğer sektörlerin gelişiminde lokomotif görevi üstlenmektedir. Çünkü tüm sanayi sektörleri, tarım, ulaştırma, hizmet sektörü, tıp, eğitim ve bunlarla ilgili tüm üretim süreçlerinde elektrik enerjisine talep hızla artmaktadır. Elektrik santrallerinin ana amacı, çeşitli enerji kaynaklarını elektrik enerjisine çevirerek günlük hayatımızdaki ihtiyaçlarımızın karşılanmasında kullanmaktır." şeklinde konuştu. Nükleer enerjinin geleceği değiştirecek bir enerji olduğunu ifade eden Sarıcı, şöyle devam etti: "Nükleer güç santrallerinin inşaatı on binlerce ilave iş imkanı yaratır. Modern ve ileri teknolojiyi beraberinde getirir. Türkiye'nin enerji üretimi için ithal edilen fosil kaynaklara bağımlılığı azaltır ve enerjide kaynak çeşitliği yaratır. Ayrıca çevre kirliliğinin azaltılması, Gayrisafi yurt içi hasılanın artması gibi pek çok konuda katkı sağlar." Konferansa akademisyen ve öğrenciler katıldı.
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Bilimleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Akkuyu Nükleer Projesi" konulu konferans...
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Bilimleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Akkuyu Nükleer Projesi" konulu konferans düzenlendi.
Akkuyu Nükleer Tesisi Mersin Bilgilendirme Merkezi Başkanı Eyüp Lütfi Sarıcı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda, enerjinin ülke ekonomisinin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu söyledi.
Bu sektörün dinamik gelişimi, ülkenin kalkınması için gerekli olduğunu ifade eden Sarıcı, "Enerji sektörü diğer sektörlerin gelişiminde lokomotif görevi üstlenmektedir. Çünkü tüm sanayi sektörleri, tarım, ulaştırma, hizmet sektörü, tıp, eğitim ve bunlarla ilgili tüm üretim süreçlerinde elektrik enerjisine talep hızla artmaktadır. Elektrik santrallerinin ana amacı, çeşitli enerji kaynaklarını elektrik enerjisine çevirerek günlük hayatımızdaki ihtiyaçlarımızın karşılanmasında kullanmaktır." şeklinde konuştu.
Nükleer enerjinin geleceği değiştirecek bir enerji olduğunu ifade eden Sarıcı, şöyle devam etti: "Nükleer güç santrallerinin inşaatı on binlerce ilave iş imkanı yaratır. Modern ve ileri teknolojiyi beraberinde getirir. Türkiye'nin enerji üretimi için ithal edilen fosil kaynaklara bağımlılığı azaltır ve enerjide kaynak çeşitliği yaratır. Ayrıca çevre kirliliğinin azaltılması, Gayrisafi yurt içi hasılanın artması gibi pek çok konuda katkı sağlar." Konferansa akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.