pendik escort bayan
ak

Kmü'de "20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü" Kuruldu

29.03.2017 - 11:43, Güncelleme: 29.03.2017 - 11:43
 

Kmü'de "20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü" Kuruldu

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından, "20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü" kuruldu. KMÜ...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından, "20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü" kuruldu. KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü topluluğun akademik danışmanı Araştırma Görevlisi Şerife Soylu yaptı. Yirmili yaşlardaki gençlerin kitap okuyarak bakış açılarını genişletmeleri ve edindikleri fikirleri paylaşıp tartışmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumunda kişisel gelişimle ilgili kitaplar ele alındı. Okunan kitaplar hakkında sunumlar yapıp fikirlerini beyan eden öğrenciler, etkinlikle kişisel gelişim konusunda farklı fikirlere sahip olduklarını ve öğrendiklerini yaşamlarında uygulamaya çalışacaklarını belirtti. Oturumun içeriği ile ilgili bilgiler veren Soylu, asıl mevzunun şuurlu insan olmaktan geçtiğini belirtti."Önemli olan ne olmak, ne yapmak istediğinizi bilmenizdir. Kendinize amaçlar belirlemeli, bunu yaparken asla kendinize limit koymamalı ve önyargılı olmamalısınız" diyen Soylu, şunları kaydetti:"Bu sayede başarıya kolayca ulaşırsınız. Başarılı olduğunuzda asla kibre düşmemelisiniz. Bu davranış bilimsel olarak zararlıdır ve ilerlemenizi durdurur. Aynı zamanda psikolojik olarak da zararlıdır çünkü beyne olumsuz düşünceler verirsiniz. Unutmayın ki hiç kimse mükemmel olamaz." Öğrencilerin fikirlerini serbestçe dile getirebildikleri serbest kürsü hakkında bilgilendirmelerde bulunan Topluluk Başkanı Selim Fırat ise şöyle konuştu:"Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve bu alışkanlığı kazandırdıktan sonra okudukları kitap hakkında yorum yapmalarını sağlamayı amaçladık. İlk etkinliğimizde kişisel gelişim kitaplarını ele aldık. Etkinliğimizi düzenlememizde bize destek veren ve katılımlarıyla oturumumuzu daha faydalı hale getiren Şerife Soylu'ya teşekkür ediyorum."
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından, "20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü" kuruldu. KMÜ...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından, "20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü" kuruldu.

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü topluluğun akademik danışmanı Araştırma Görevlisi Şerife Soylu yaptı.

Yirmili yaşlardaki gençlerin kitap okuyarak bakış açılarını genişletmeleri ve edindikleri fikirleri paylaşıp tartışmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumunda kişisel gelişimle ilgili kitaplar ele alındı.

Okunan kitaplar hakkında sunumlar yapıp fikirlerini beyan eden öğrenciler, etkinlikle kişisel gelişim konusunda farklı fikirlere sahip olduklarını ve öğrendiklerini yaşamlarında uygulamaya çalışacaklarını belirtti.

Oturumun içeriği ile ilgili bilgiler veren Soylu, asıl mevzunun şuurlu insan olmaktan geçtiğini belirtti.

"Önemli olan ne olmak, ne yapmak istediğinizi bilmenizdir. Kendinize amaçlar belirlemeli, bunu yaparken asla kendinize limit koymamalı ve önyargılı olmamalısınız" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Bu sayede başarıya kolayca ulaşırsınız. Başarılı olduğunuzda asla kibre düşmemelisiniz. Bu davranış bilimsel olarak zararlıdır ve ilerlemenizi durdurur. Aynı zamanda psikolojik olarak da zararlıdır çünkü beyne olumsuz düşünceler verirsiniz. Unutmayın ki hiç kimse mükemmel olamaz."

Öğrencilerin fikirlerini serbestçe dile getirebildikleri serbest kürsü hakkında bilgilendirmelerde bulunan Topluluk Başkanı Selim Fırat ise şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve bu alışkanlığı kazandırdıktan sonra okudukları kitap hakkında yorum yapmalarını sağlamayı amaçladık. İlk etkinliğimizde kişisel gelişim kitaplarını ele aldık. Etkinliğimizi düzenlememizde bize destek veren ve katılımlarıyla oturumumuzu daha faydalı hale getiren Şerife Soylu'ya teşekkür ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.