pendik escort bayan
ak

Kkka Vakaları Ve Ölümlerinde Düşüş

Yaşam 13.09.2016 - 11:13, Güncelleme: 13.09.2016 - 11:13
 

Kkka Vakaları Ve Ölümlerinde Düşüş

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle yapılan başvurularla ölümlü vaka sayısında son 6 yılın en düşük rakamlarına ulaşıldı- CÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bakır: - "Yağı

SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alınan hasta ve ölümlü vaka sayısında, son 6 yılın en düşük rakamlarına ulaşıldığı bildirildi.CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgiye göre, 2011'de tespit edilen 521 vakadan 12'si, 2012'de 342 vakadan 15'i, 2013'te 307 vakadan 7'si, 2014'te 225 vakadan 9'u, 2015'te de 240 vakadan 13'ü kaybedildi.Vaka sayısında önceki yıllara göre ciddi düşüşün yaşanırken, bu yıl hastanede KKKA şüphesiyle tedavi altına alınan 143 kişiden 5'i yaşamını yitirdi.CÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKKA hastalığını bulaştıran kenelerin, 2003-2004'ten itibaren Sivas ve Kelkit Vadisi civarındaki illerde görüldüğünü anımsattı. Yaklaşık 10 yıldır KKKA vakalarını takip ettiklerini belirten Bakır, bu yıl geçen yıllara göre oldukça az vaka izlediklerini aktardı. Bakır, şunları kaydetti:"2003 yılından bu yana KKKA vakalarını izliyoruz. Tabii o yıllarda vaka sayısı giderek artıyordu. Bu yıl genel olarak vaka sayısındaki azalma dikkatimizi çekti. Diğer merkezlerde de bu şekilde izlenildiği belirtildi. Eski yıllara göre vaka sayısında düşüş var hatta bu yıl son 6 yılın en düşük vaka sayısını tespit ettik. Ayrıca kene popülasyonunun bölgede giderek azalmasını bekliyorduk. Azalması hastalığın seyri açısından da doğal. Hastanemize başvuran hastalığın klinik seyri ve ölüm oranlarına baktığımız zaman da azalma gözlemledik. Bu yıl kaybettiğimiz vaka sayımız da az. Üzerine kene tutunmuş halde gelen hasta sayısında da azalma var." Bakır, bu yıl çevre illerden hastanelerine başvuran hasta sayısında da düşüş yaşandığını dile getirerek, vaka sayısının azalmasında kişilerin kene konusunda bilinçlenmesinin de etkili olduğunu ifade etti. Bakır, "Yağış ve iklim değişikliklerine bağlı kene popülasyonunun azalması da vaka ve ölüm sayılarının azalmasında önemli rol oynuyor." diye konuştu.
CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle yapılan başvurularla ölümlü vaka sayısında son 6 yılın en düşük rakamlarına ulaşıldı- CÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bakır: - "Yağı

SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alınan hasta ve ölümlü vaka sayısında, son 6 yılın en düşük rakamlarına ulaşıldığı bildirildi.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgiye göre, 2011'de tespit edilen 521 vakadan 12'si, 2012'de 342 vakadan 15'i, 2013'te 307 vakadan 7'si, 2014'te 225 vakadan 9'u, 2015'te de 240 vakadan 13'ü kaybedildi.

Vaka sayısında önceki yıllara göre ciddi düşüşün yaşanırken, bu yıl hastanede KKKA şüphesiyle tedavi altına alınan 143 kişiden 5'i yaşamını yitirdi.

CÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKKA hastalığını bulaştıran kenelerin, 2003-2004'ten itibaren Sivas ve Kelkit Vadisi civarındaki illerde görüldüğünü anımsattı.

Yaklaşık 10 yıldır KKKA vakalarını takip ettiklerini belirten Bakır, bu yıl geçen yıllara göre oldukça az vaka izlediklerini aktardı. Bakır, şunları kaydetti:

"2003 yılından bu yana KKKA vakalarını izliyoruz. Tabii o yıllarda vaka sayısı giderek artıyordu. Bu yıl genel olarak vaka sayısındaki azalma dikkatimizi çekti. Diğer merkezlerde de bu şekilde izlenildiği belirtildi. Eski yıllara göre vaka sayısında düşüş var hatta bu yıl son 6 yılın en düşük vaka sayısını tespit ettik. Ayrıca kene popülasyonunun bölgede giderek azalmasını bekliyorduk. Azalması hastalığın seyri açısından da doğal. Hastanemize başvuran hastalığın klinik seyri ve ölüm oranlarına baktığımız zaman da azalma gözlemledik. Bu yıl kaybettiğimiz vaka sayımız da az. Üzerine kene tutunmuş halde gelen hasta sayısında da azalma var."

Bakır, bu yıl çevre illerden hastanelerine başvuran hasta sayısında da düşüş yaşandığını dile getirerek, vaka sayısının azalmasında kişilerin kene konusunda bilinçlenmesinin de etkili olduğunu ifade etti. Bakır, "Yağış ve iklim değişikliklerine bağlı kene popülasyonunun azalması da vaka ve ölüm sayılarının azalmasında önemli rol oynuyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.