pendik escort bayan
ak

Kızıldağ'ın Zirvesinde Mehmetçik'e Dua Ettiler

13.02.2018 - 14:58, Güncelleme: 13.02.2018 - 14:58
 

Kızıldağ'ın Zirvesinde Mehmetçik'e Dua Ettiler

Sivas'ın İmranlı ilçesindeki 3 bin rakımlı Kızıldağ'ın zirvesine tırmanan 32 sporcu, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua okudu

SİVAS (AA) - Sivas'ın İmranlı ilçesinde 32 sporcu, 3 bin rakımlı Kızıldağ'ın zirvesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK'ya yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere dua etti.Sivas Doğa Sporları Kulübü (SADAK) ve Cumhuriyet Üniversitesi Dağcılık Kulübü (CÜDAK) tarafından, İmranlı ilçesindeki 3 bin rakımlı Kızıldağ'ın zirvesine tırmanma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Sivas'tan 27, Bursa'dan 23 ve farklı illerden 7 sporcu katıldı. Sporculardan 25'i doğa şartları nedeniyle tırmanışı tamamlayamadı. Zirveye ulaşan 32 sporcu, Türk bayrağı açarak Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua etti. CÜDAK Başkanı Ramazan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirveye tırmanışın yaklaşık 4 saat sürdüğünü söyledi. Tırmanışa 57 sporcu ile başladıklarını ancak kar ve tipi nedeniyle 25 sporcunun zirveye ulaşamadan geri döndüğünü aktaran Kaya, "Kızıldağ'ın zirvesinde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklerimiz için dua ettik. Programımıza katılan kulüp üyelerine teşekkür ediyoruz." dedi.Zirvede rüzgar ile aşırı tipi olduğunu dile getiren Kaya, hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğünü, 4 saatte ulaştıkları zirveden 2,5 saatte indiklerini belirtti. Kaya, zirveden indiklerinde kendilerini karşılayan İmranlı Kaymakamı Mehmet Sayın'a ve güvenlik tedbiri alan jandarma ekibine teşekkür etti. Zirvede açılan Türk bayrağı, etkinlik için güvenlik tedbiri alan İmranlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine takdim edildi.
Sivas'ın İmranlı ilçesindeki 3 bin rakımlı Kızıldağ'ın zirvesine tırmanan 32 sporcu, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua okudu

SİVAS (AA) - Sivas'ın İmranlı ilçesinde 32 sporcu, 3 bin rakımlı Kızıldağ'ın zirvesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK'ya yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere dua etti.

Sivas Doğa Sporları Kulübü (SADAK) ve Cumhuriyet Üniversitesi Dağcılık Kulübü (CÜDAK) tarafından, İmranlı ilçesindeki 3 bin rakımlı Kızıldağ'ın zirvesine tırmanma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Sivas'tan 27, Bursa'dan 23 ve farklı illerden 7 sporcu katıldı. Sporculardan 25'i doğa şartları nedeniyle tırmanışı tamamlayamadı. Zirveye ulaşan 32 sporcu, Türk bayrağı açarak Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua etti.

CÜDAK Başkanı Ramazan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirveye tırmanışın yaklaşık 4 saat sürdüğünü söyledi.

Tırmanışa 57 sporcu ile başladıklarını ancak kar ve tipi nedeniyle 25 sporcunun zirveye ulaşamadan geri döndüğünü aktaran Kaya, "Kızıldağ'ın zirvesinde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklerimiz için dua ettik. Programımıza katılan kulüp üyelerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Zirvede rüzgar ile aşırı tipi olduğunu dile getiren Kaya, hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğünü, 4 saatte ulaştıkları zirveden 2,5 saatte indiklerini belirtti.

Kaya, zirveden indiklerinde kendilerini karşılayan İmranlı Kaymakamı Mehmet Sayın'a ve güvenlik tedbiri alan jandarma ekibine teşekkür etti.

Zirvede açılan Türk bayrağı, etkinlik için güvenlik tedbiri alan İmranlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.