pendik escort bayan
ak

Kit'lerde Yönetim Kurulu Üyelerinin Atanması

01.05.2019 - 10:33, Güncelleme: 01.05.2019 - 10:33
 

Kit'lerde Yönetim Kurulu Üyelerinin Atanması

Kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakan, biri için Hazine ve Maliye Bakanı teklifte bulunabilecek

ANKARA (AA) - Kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakan, biri için Hazine ve Maliye Bakanı teklifte bulunabilecek.Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.Genelgede, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3. maddeleri kapsamında kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakanın, biri için Hazine ve Maliye Bakanının teklifte bulunabileceği belirtildi.Genelgede ayrıca, teşebbüslerin sermayesinin tespitine ilişkin karar talepleri ile 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 58. maddesi kapsamında teşebbüslerin bu KHK hükümleriyle bağlı olmaksızın yurt dışında şirket kurmaları ve kurulmuş şirketlere iştirak etmelerine izin verilmesi ve bu konularda ilgili esasların kurumlar itibarıyla belirlenmesine ilişkin karar taleplerinin Cumhurbaşkanlığına sevkinin Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.
Kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakan, biri için Hazine ve Maliye Bakanı teklifte bulunabilecek

ANKARA (AA) - Kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakan, biri için Hazine ve Maliye Bakanı teklifte bulunabilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgede, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3. maddeleri kapsamında kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakanın, biri için Hazine ve Maliye Bakanının teklifte bulunabileceği belirtildi.

Genelgede ayrıca, teşebbüslerin sermayesinin tespitine ilişkin karar talepleri ile 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 58. maddesi kapsamında teşebbüslerin bu KHK hükümleriyle bağlı olmaksızın yurt dışında şirket kurmaları ve kurulmuş şirketlere iştirak etmelerine izin verilmesi ve bu konularda ilgili esasların kurumlar itibarıyla belirlenmesine ilişkin karar taleplerinin Cumhurbaşkanlığına sevkinin Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.