pendik escort bayan
ak

Kitaplarla Sınırları Aşıyorlar

Siyaset 26.05.2019 - 11:38, Güncelleme: 26.05.2019 - 11:38
 

Kitaplarla Sınırları Aşıyorlar

Sivas'ın Zara ilçesinde bir proje kapsamında toplanan 3 bin kitap, Belçika'daki Türk öğrencilere gönderilecek

SİVAS (AA) - Sivas'ta düzenlenen "Kitaplarla Sınırları Aşıyoruz" projesi ile Türkiye'den Belçika'daki Türk öğrencilere kitap desteğinde bulunulacak.Zara Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından başlatılan "Kitaplarla Sınırları Aşıyoruz" projesi kapsamında çeşitli il ve ilçelerden toplanan kitaplar, Belçika'daki Türk öğrencilere gönderilmek üzere hazırlandı.Yurt genelinde birçok kurum ve kişiye ulaşılarak 6 ayda toplanan üç bin okuma kitabı, okul kütüphanesinde biriktirilerek Belçika'nın çeşitli kolejlerinde eğitim gören Türk öğrencilere ulaştırılacak. Belçika'ya ulaştırılacak kitap kolileri üzerine Türkçe ve Fransızca hazırlanan "Kitaplarla Sınırları Aşıyoruz" sloganı yazıldı.Proje hakkında AA muhabirine açıklama yapan Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Hoplamaz, "2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde Kaymakamımız Mehmet Sayın himayelerinde bir proje gerçekleştirdik. Amacımız Belçika'da yaşayan Türk öğrencilere Türkçe okuma kitabı gönderebilmekti. Kampanya ile üç binden fazla kitap toplandı ve bu hafta içerisinde Belçika Büyükelçiliği'ne diplomatik kanallarla gönderilecektir." dedi.Belçika'nın belirlenme nedenini de açıklayan Hoplamaz, "Belçika'daki Türk öğrencilerin Türkçe okuma kitaplarına rahatlıkla ulaşamadıklarından söz ettilerdi. Biz de Belçika'daki Türk öğrencilerin bu ihtiyacını karşılamak amacıyla projeyi başlattık. Proje kapsamında Belçika'daki Türk öğrencilerinin okuduğu kolejlerde küçük kitaplıklar yapmayı hedefledik. Bu kitaplıklar için de kitaplarımızı temin ettik." diye konuştu.Kaymakam Mehmet Sayın ise "Anadolu'da bir okuldan Belçika'daki öğrenciler için kitap toplama projesi yapılıyor olması bizleri gururlandırdı. Bu projeyi düşünerek hayata geçiren, destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.
Sivas'ın Zara ilçesinde bir proje kapsamında toplanan 3 bin kitap, Belçika'daki Türk öğrencilere gönderilecek

SİVAS (AA) - Sivas'ta düzenlenen "Kitaplarla Sınırları Aşıyoruz" projesi ile Türkiye'den Belçika'daki Türk öğrencilere kitap desteğinde bulunulacak.

Zara Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından başlatılan "Kitaplarla Sınırları Aşıyoruz" projesi kapsamında çeşitli il ve ilçelerden toplanan kitaplar, Belçika'daki Türk öğrencilere gönderilmek üzere hazırlandı.

Yurt genelinde birçok kurum ve kişiye ulaşılarak 6 ayda toplanan üç bin okuma kitabı, okul kütüphanesinde biriktirilerek Belçika'nın çeşitli kolejlerinde eğitim gören Türk öğrencilere ulaştırılacak. Belçika'ya ulaştırılacak kitap kolileri üzerine Türkçe ve Fransızca hazırlanan "Kitaplarla Sınırları Aşıyoruz" sloganı yazıldı.

Proje hakkında AA muhabirine açıklama yapan Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Hoplamaz, "2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde Kaymakamımız Mehmet Sayın himayelerinde bir proje gerçekleştirdik. Amacımız Belçika'da yaşayan Türk öğrencilere Türkçe okuma kitabı gönderebilmekti. Kampanya ile üç binden fazla kitap toplandı ve bu hafta içerisinde Belçika Büyükelçiliği'ne diplomatik kanallarla gönderilecektir." dedi.

Belçika'nın belirlenme nedenini de açıklayan Hoplamaz, "Belçika'daki Türk öğrencilerin Türkçe okuma kitaplarına rahatlıkla ulaşamadıklarından söz ettilerdi. Biz de Belçika'daki Türk öğrencilerin bu ihtiyacını karşılamak amacıyla projeyi başlattık. Proje kapsamında Belçika'daki Türk öğrencilerinin okuduğu kolejlerde küçük kitaplıklar yapmayı hedefledik. Bu kitaplıklar için de kitaplarımızı temin ettik." diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Sayın ise "Anadolu'da bir okuldan Belçika'daki öğrenciler için kitap toplama projesi yapılıyor olması bizleri gururlandırdı. Bu projeyi düşünerek hayata geçiren, destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kitaplarla Sınırları Aşıyorlar

Kitaplarla Sınırları Aşıyorlar

Kitaplarla Sınırları Aşıyorlar

Kitaplarla Sınırları Aşıyorlar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.