pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar

04.10.2016 - 14:53, Güncelleme: 04.10.2016 - 14:53
 

Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar

"Teröre lanet" yürüyüşü sonrası bazı binaların tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davaların duruşmasına devam edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de geçen yıl düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" sonrası çıkan olaylarda kitabevi, tatlı salonu şubesi, çay ocağı ve HDP İl Başkanlığı binalarının tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davaların duruşmasına devam edildi.Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, kitabevi, HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve tatlı salonunun bir şubesinin tahrip edilmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan 9 ve daha önce ifade vermeyen 3 kişi ile taraf avukatları katıldı.Müşteki avukatları, Lise Caddesi'nde bulunan ve HDP Kırşehir İl Başkanlığı binası ile kitabevinin tahrip edilmesinde daha fazla zanlının olduğunu, olaylara katılan kişilerin tekrar tespit edilerek yargılanmasını istedi. Duruşma heyeti, tutuksuz yargılanan ve ifadesi alınmamış bazı sanıkların duruşmaya katılmaları için gönderilen tebligatların kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle adres tespiti yapılarak mahkemeye getirilmelerine hükmetti.Heyet, Kırşehir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünden, olayları önceden planlayan ve binaların tahrip edilmesi sırasında kalabalığı yönlendiren bulunup bulunmadığı konusunda bilgi istedi.Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için 1 Aralık'a ertelendi.- Davaların geçmişiKırşehir'de 8 Eylül 2015'te düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" sonrası çıkan olaylarla ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmış, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kitabevinin tahrip edilmesiyle ilgili davada sanıklara, "Kasten adam öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlamaları yöneltilmişti.Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Kırşehir 2 ve 3'üncü Asliye Ceza mahkemelerinin HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve bir tatlıcı dükkanının tahrip edilmesiyle ilgili dosyaların, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen kitabevi davasıyla birleştirilmesi talebini kabul etmiş, bunun üzerine dosyalar, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kitabevi davasında, 6'sı tutuklu 16 sanık, 2. ve 3. Asliye Ceza Mahkemeleri'ndeki HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve bir tatlı salonu şubesinin tahrip edilmesiyle ilgili davalardan ise 10'u tutuklu 42 sanık yargılanıyordu. Tüm davalardaki tutuklu sanıklar, önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.
"Teröre lanet" yürüyüşü sonrası bazı binaların tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davaların duruşmasına devam edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de geçen yıl düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" sonrası çıkan olaylarda kitabevi, tatlı salonu şubesi, çay ocağı ve HDP İl Başkanlığı binalarının tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davaların duruşmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, kitabevi, HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve tatlı salonunun bir şubesinin tahrip edilmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan 9 ve daha önce ifade vermeyen 3 kişi ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki avukatları, Lise Caddesi'nde bulunan ve HDP Kırşehir İl Başkanlığı binası ile kitabevinin tahrip edilmesinde daha fazla zanlının olduğunu, olaylara katılan kişilerin tekrar tespit edilerek yargılanmasını istedi.

Duruşma heyeti, tutuksuz yargılanan ve ifadesi alınmamış bazı sanıkların duruşmaya katılmaları için gönderilen tebligatların kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle adres tespiti yapılarak mahkemeye getirilmelerine hükmetti.

Heyet, Kırşehir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünden, olayları önceden planlayan ve binaların tahrip edilmesi sırasında kalabalığı yönlendiren bulunup bulunmadığı konusunda bilgi istedi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için 1 Aralık'a ertelendi.

- Davaların geçmişi

Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" sonrası çıkan olaylarla ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmış, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kitabevinin tahrip edilmesiyle ilgili davada sanıklara, "Kasten adam öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlamaları yöneltilmişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Kırşehir 2 ve 3'üncü Asliye Ceza mahkemelerinin HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve bir tatlıcı dükkanının tahrip edilmesiyle ilgili dosyaların, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen kitabevi davasıyla birleştirilmesi talebini kabul etmiş, bunun üzerine dosyalar, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kitabevi davasında, 6'sı tutuklu 16 sanık, 2. ve 3. Asliye Ceza Mahkemeleri'ndeki HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve bir tatlı salonu şubesinin tahrip edilmesiyle ilgili davalardan ise 10'u tutuklu 42 sanık yargılanıyordu. Tüm davalardaki tutuklu sanıklar, önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.