pendik escort bayan
ak

Kırşehir'deki Fetö/pdy Davası

21.10.2016 - 18:13, Güncelleme: 21.10.2016 - 18:13
 

Kırşehir'deki Fetö/pdy Davası

Mahkeme heyeti, 19 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 19 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya, 15 tutuklu, 4 tutuksuz sanık, avukatları ve müştekiler katıldı. 4 tutuklu sanık ise başka cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.Tutuklu ve tutuksuz sanıkların ifadelerini tamamlayan mahkeme heyeti, duruşmanın dördüncü gününde müştekileri dinledi. Müşteki Zehra Ö, 16 adet gayrimenkulü örgüte kazandırılan ve 3 yıl önce vefat eden Şahmeran Yurduşen Baktıroğlu'nun amcasının kızı olduğunu ifade ederek, sözü edilen gayrimenkulleri Baktıroğlu'nun rızasıyla vermediğini iddia etti.İstanbul'da yaşayan Baktıroğlu'nun 2008 yılında Kırşehir'e geldiğini ve hayır hizmetleri yapmak için Kırşehir Valiliğine müracaat ettiğini belirten Zehra Ö, Baktıroğlu'nun burada eski Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran ile tanıştırıldığını anlattı.Baktıroğlu'nun mal varlığının dedelerinden kaldığını ve bunları geri almayı düşündüklerini aktaran Zehra Ö, birkaç defa Baktıroğlu'nun ölmeden önce bakımının üstlenildiği yurda gittiğini ancak kendisiyle görüştürülmediğini ileri sürerek, "Bir yurtta kalıyordu. Beni onunla görüştürmediler. Dedemin malı olduğu için hakkımı istiyorum. İstanbul'da yalı vardı, burada gayrimenkuller vardı, ne oldu bilmiyorum." dedi. Baran'ın avukatının "Görüştürmediler ise neden şikayetçi olmadınız?" sorusu üzerine Zehra Ö, "Savcılığa şikayet etmek istedim ama başıma bir şey gelir diye etmedim. Daha sonra da miras davası açtık." diye konuştu.Müştekinin ifadesi üzerine söz verilen sanık Murat Baran, 7 yıl Şahmeran Yurduşen Baktıroğlu'nun yanında bulunduğunu ve ona bakıldığını ifade ederek, bu sürede hiçbir akrabasının ilgilenmediğini, Baktıroğlu'ndan da "Beni şu akrabama götür" diye bir istekte bulunmadığını savundu.Mahkeme heyeti, ifadeleri alınmayan müşteki ve tanıkların dinlenmesi, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Aralık'a erteledi.- Davanın geçmişiKırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete FETÖ/PDY'ye finansman sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, şüphelilerden 13'ü tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında daha sonra tutuklu sayısı 19'a yükselmişti.Sanıklar hakkında, "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, Şahmeran Yurduşen Baktıraoğlu'nun 16 ayrı gayrimenkulünü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak" suçlarından, her suç için 2-10 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Mahkeme heyeti, 19 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 19 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya, 15 tutuklu, 4 tutuksuz sanık, avukatları ve müştekiler katıldı. 4 tutuklu sanık ise başka cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların ifadelerini tamamlayan mahkeme heyeti, duruşmanın dördüncü gününde müştekileri dinledi. Müşteki Zehra Ö, 16 adet gayrimenkulü örgüte kazandırılan ve 3 yıl önce vefat eden Şahmeran Yurduşen Baktıroğlu'nun amcasının kızı olduğunu ifade ederek, sözü edilen gayrimenkulleri Baktıroğlu'nun rızasıyla vermediğini iddia etti.

İstanbul'da yaşayan Baktıroğlu'nun 2008 yılında Kırşehir'e geldiğini ve hayır hizmetleri yapmak için Kırşehir Valiliğine müracaat ettiğini belirten Zehra Ö, Baktıroğlu'nun burada eski Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran ile tanıştırıldığını anlattı.

Baktıroğlu'nun mal varlığının dedelerinden kaldığını ve bunları geri almayı düşündüklerini aktaran Zehra Ö, birkaç defa Baktıroğlu'nun ölmeden önce bakımının üstlenildiği yurda gittiğini ancak kendisiyle görüştürülmediğini ileri sürerek, "Bir yurtta kalıyordu. Beni onunla görüştürmediler. Dedemin malı olduğu için hakkımı istiyorum. İstanbul'da yalı vardı, burada gayrimenkuller vardı, ne oldu bilmiyorum." dedi.

Baran'ın avukatının "Görüştürmediler ise neden şikayetçi olmadınız?" sorusu üzerine Zehra Ö, "Savcılığa şikayet etmek istedim ama başıma bir şey gelir diye etmedim. Daha sonra da miras davası açtık." diye konuştu.

Müştekinin ifadesi üzerine söz verilen sanık Murat Baran, 7 yıl Şahmeran Yurduşen Baktıroğlu'nun yanında bulunduğunu ve ona bakıldığını ifade ederek, bu sürede hiçbir akrabasının ilgilenmediğini, Baktıroğlu'ndan da "Beni şu akrabama götür" diye bir istekte bulunmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, ifadeleri alınmayan müşteki ve tanıkların dinlenmesi, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Aralık'a erteledi.

- Davanın geçmişi

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete FETÖ/PDY'ye finansman sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, şüphelilerden 13'ü tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında daha sonra tutuklu sayısı 19'a yükselmişti.

Sanıklar hakkında, "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, Şahmeran Yurduşen Baktıraoğlu'nun 16 ayrı gayrimenkulünü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak" suçlarından, her suç için 2-10 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.