pendik escort bayan
ak

Kırşehir'de Şehir İçi Ulaşım Çalışmaları

17.02.2018 - 19:43, Güncelleme: 17.02.2018 - 19:43
 

Kırşehir'de Şehir İçi Ulaşım Çalışmaları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye olarak hazırladıkları ulaşım planı ile şehir içi trafik sorununu ortadan kaldıracaklarını...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye olarak hazırladıkları ulaşım planı ile şehir içi trafik sorununu ortadan kaldıracaklarını bildirdi.Başkan Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, kentin ana caddelerindeki üst yapıların tamamlandığını, bahar mevsimi ile peyzaj çalışmalarını da yaparak, ulaşım sorunu için kalıcı çözümlere başlayacaklarını ifade etti.Kırşehir için hazırladıkları ulaşım planıyla araç merkezli bir kent yerine insan kullanımına uygun bir şehir oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:"Birbirini gören akıllı kavşaklar, araç sayısına göre sürelerini ayarlayan akıllı şehir oluşturacağız. Ciddi bir yatırım olacak. Her santimetresini projelendirdiğimiz bir çalışma yapıyoruz. Yol standardımız yedi metredir. Çift şerit gidiş, çift şerit geliş. Bir tarafı yedi metre yapıp, bir yeri dokuz metre yapmak trafik güvenliğine aykırı. Belirli bir standardınız olması lazım. Toplu taşıma devreye girecek, şehir merkezlerine arabaları mümkün olduğu kadar azaltacağız. Toplu taşıma devreye girdiğinde modern otobüsler çok hızlı, çok konforlu, çok güvenli ve çok ekonomik bir şekilde ne zaman geldiği ve nereden geçtiği belli olan otobüsler devreye girdiğinde daha çok toplu taşıma kullanacak."Trafik sorununu çözüp, nefes alan bir şehir merkezi oluşturacaklarını aktaran Bahçeci, "Gerek sinyalizasyon gerekse parkları yeni düzenleme ile trafik sorunu çözerek, rahatlatacağız. Belediye otobüslerimiz hazır ve baharla birlikte ulaşıma girecek. Tüm dolmuş hatları, duraklar, otobüslerin içerisi ve güzergahlar tek merkezden yönetilip, kameralarla takip edilecek. Vatandaşlarımız güven içinde ve takip altında ulaşacakları yere gidecek. Bu konuda geri adım atmayacağız ve Kırşehir'e yakışır bir ulaşım ağı oluşturacağız." ifadelerini kullandı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye olarak hazırladıkları ulaşım planı ile şehir içi trafik sorununu ortadan kaldıracaklarını...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye olarak hazırladıkları ulaşım planı ile şehir içi trafik sorununu ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

Başkan Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, kentin ana caddelerindeki üst yapıların tamamlandığını, bahar mevsimi ile peyzaj çalışmalarını da yaparak, ulaşım sorunu için kalıcı çözümlere başlayacaklarını ifade etti.

Kırşehir için hazırladıkları ulaşım planıyla araç merkezli bir kent yerine insan kullanımına uygun bir şehir oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Birbirini gören akıllı kavşaklar, araç sayısına göre sürelerini ayarlayan akıllı şehir oluşturacağız. Ciddi bir yatırım olacak. Her santimetresini projelendirdiğimiz bir çalışma yapıyoruz. Yol standardımız yedi metredir. Çift şerit gidiş, çift şerit geliş. Bir tarafı yedi metre yapıp, bir yeri dokuz metre yapmak trafik güvenliğine aykırı. Belirli bir standardınız olması lazım. Toplu taşıma devreye girecek, şehir merkezlerine arabaları mümkün olduğu kadar azaltacağız. Toplu taşıma devreye girdiğinde modern otobüsler çok hızlı, çok konforlu, çok güvenli ve çok ekonomik bir şekilde ne zaman geldiği ve nereden geçtiği belli olan otobüsler devreye girdiğinde daha çok toplu taşıma kullanacak."

Trafik sorununu çözüp, nefes alan bir şehir merkezi oluşturacaklarını aktaran Bahçeci, "Gerek sinyalizasyon gerekse parkları yeni düzenleme ile trafik sorunu çözerek, rahatlatacağız. Belediye otobüslerimiz hazır ve baharla birlikte ulaşıma girecek. Tüm dolmuş hatları, duraklar, otobüslerin içerisi ve güzergahlar tek merkezden yönetilip, kameralarla takip edilecek. Vatandaşlarımız güven içinde ve takip altında ulaşacakları yere gidecek. Bu konuda geri adım atmayacağız ve Kırşehir'e yakışır bir ulaşım ağı oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.