pendik escort bayan
ak

Kırşehir'de Kırsal Kalkınma Destekleri

20.09.2017 - 14:38, Güncelleme: 20.09.2017 - 14:38
 

Kırşehir'de Kırsal Kalkınma Destekleri

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar kentte...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar kentte tarıma dayalı 52 yatırım projesinin tamamlandığını bildirdi.Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak, kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelmesi amacıyla kırsal yatırımların desteklenmeye devam etmesini beklediklerini belirtti.Destekleme programının 11. etabında 11 projeyle devam edildiğini hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:"Program kapsamında şu ana kadar 10 etapta tarıma dayalı 52 yatırım projesi tamamlandı. Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkında yayınlanan yeni tebliğe de başvurular başladı. 90 gün süreyle devam edecek ve 11 Aralık 2017'de sona erecek. 39 ilde uygulanan yenilenebilir enerji üretim tesisleri için verilen hibe desteği, bu tebliğle beraber artık 81 ile çıkmıştır. Ayrıca tarımsal üretime yönelik sabit yatırım konularına büyükbaş, küçükbaş ve su ürünleri yetiştiriciliğine ilaveten hindi ve kaz yetiştiriciliğine ait sabit yatırımlar da alınmıştır. Tebliğle, ceviz hasat makinelerini de destek kapsamına alınmıştır. Yatırım niteliği yeni tesis olan başvurular 2 milyon, tamamlama olan başvurular 1 milyon 750 bin, kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenileme olan başvurular ise 1 milyon 500 bin lira üst limitini geçemeyecek. Kırsal alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği verilerek tarımın gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar kentte...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar kentte tarıma dayalı 52 yatırım projesinin tamamlandığını bildirdi.

Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak, kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelmesi amacıyla kırsal yatırımların desteklenmeye devam etmesini beklediklerini belirtti.

Destekleme programının 11. etabında 11 projeyle devam edildiğini hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Program kapsamında şu ana kadar 10 etapta tarıma dayalı 52 yatırım projesi tamamlandı. Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkında yayınlanan yeni tebliğe de başvurular başladı. 90 gün süreyle devam edecek ve 11 Aralık 2017'de sona erecek. 39 ilde uygulanan yenilenebilir enerji üretim tesisleri için verilen hibe desteği, bu tebliğle beraber artık 81 ile çıkmıştır. Ayrıca tarımsal üretime yönelik sabit yatırım konularına büyükbaş, küçükbaş ve su ürünleri yetiştiriciliğine ilaveten hindi ve kaz yetiştiriciliğine ait sabit yatırımlar da alınmıştır. Tebliğle, ceviz hasat makinelerini de destek kapsamına alınmıştır. Yatırım niteliği yeni tesis olan başvurular 2 milyon, tamamlama olan başvurular 1 milyon 750 bin, kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenileme olan başvurular ise 1 milyon 500 bin lira üst limitini geçemeyecek. Kırsal alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği verilerek tarımın gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.