pendik escort bayan
ak

Kırşehir İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

17.01.2018 - 16:48, Güncelleme: 17.01.2018 - 16:48
 

Kırşehir İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentte iş kuran, üretim yapabilen gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.Valilik konferans salonunda...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentte iş kuran, üretim yapabilen gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.Valilik konferans salonunda yapılan Kırşehir İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı olağan toplantısı, Şentürk başkanlığında yapıldı.Toplantıda konuşan Şentürk, istihdamın arttırılması gerektiğini, istihdam arttırılırken de gençlerin iş kurması ve yeni sahalar oluşturması gerektiğini hatırlattı.Ahilik teşkilatının merkezi olan Kırşehir'de ahilerin işbaşı eğitim modeli bulunduğunu, bu eğitim modeline göre eğitimler verdiklerini vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:"Ahiler, üretim süresince işin başında kalır, yaptıkları mesailerin dışında Ahi Ocaklarında teorik eğitimler verirler, yeni bireylerin yetişmesini sağlarlardı. Sadece iş üzerine değil, musiki, şiir, resim gibi güzel konularda da eğitim verilirdi. Ahilerin bu işbaşı eğitiminin mantığını, gerekliliğini ve önemini günümüzde daha da iyi anlamaktayız. Bizler de ahilerin iş ahlakını kendimize örnek almalıyız. Ayrıca, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında, kent genelindeki hedefimizi de aştık. Üniversite-sanayi işbirliğini de arttırarak daha başarılı olmak istiyoruz. Böylelikle daha nitelikli, bilgili insanlar yetiştirerek istihdama katkı sağlamayı, ekonomiye destek vermek istiyoruz."Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR Daire Başkanı Fazlı Küçük ise işsizliğin topluma olumsuz yansımalarından dolayı istihdam ve mesleki eğitim kurumlarına önemli görevler düştüğünü aktardı. Küçük, "Mesleki eğitim kurumlarını izliyor, raporluyor ve bu yönde sürekli politikalar geliştiriyoruz. İllerimizdeki İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarına katılarak görüş ve önerileri alıyoruz. Sadece emek ve iş gücüne dayalı işler değil, bilgi ve beceriye dayalı iş alanları için talepler bulunuyor. Bu talepler uygun bireyler yetiştirmeli ve istihdamı ona göre şekillendirmeliyiz." dedi.Ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, istihdam ve mesleki çalışmalar hakkında sunum yaptı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentte iş kuran, üretim yapabilen gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.Valilik konferans salonunda...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentte iş kuran, üretim yapabilen gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Valilik konferans salonunda yapılan Kırşehir İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı olağan toplantısı, Şentürk başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Şentürk, istihdamın arttırılması gerektiğini, istihdam arttırılırken de gençlerin iş kurması ve yeni sahalar oluşturması gerektiğini hatırlattı.

Ahilik teşkilatının merkezi olan Kırşehir'de ahilerin işbaşı eğitim modeli bulunduğunu, bu eğitim modeline göre eğitimler verdiklerini vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Ahiler, üretim süresince işin başında kalır, yaptıkları mesailerin dışında Ahi Ocaklarında teorik eğitimler verirler, yeni bireylerin yetişmesini sağlarlardı. Sadece iş üzerine değil, musiki, şiir, resim gibi güzel konularda da eğitim verilirdi. Ahilerin bu işbaşı eğitiminin mantığını, gerekliliğini ve önemini günümüzde daha da iyi anlamaktayız. Bizler de ahilerin iş ahlakını kendimize örnek almalıyız. Ayrıca, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında, kent genelindeki hedefimizi de aştık. Üniversite-sanayi işbirliğini de arttırarak daha başarılı olmak istiyoruz. Böylelikle daha nitelikli, bilgili insanlar yetiştirerek istihdama katkı sağlamayı, ekonomiye destek vermek istiyoruz."

Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR Daire Başkanı Fazlı Küçük ise işsizliğin topluma olumsuz yansımalarından dolayı istihdam ve mesleki eğitim kurumlarına önemli görevler düştüğünü aktardı.

Küçük, "Mesleki eğitim kurumlarını izliyor, raporluyor ve bu yönde sürekli politikalar geliştiriyoruz. İllerimizdeki İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarına katılarak görüş ve önerileri alıyoruz. Sadece emek ve iş gücüne dayalı işler değil, bilgi ve beceriye dayalı iş alanları için talepler bulunuyor. Bu talepler uygun bireyler yetiştirmeli ve istihdamı ona göre şekillendirmeliyiz." dedi.

Ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, istihdam ve mesleki çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.