pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kırşehir Emitt Fuarı'nda Tanıtılıyor

25.01.2018 - 15:48, Güncelleme: 25.01.2018 - 15:48
 

Kırşehir Emitt Fuarı'nda Tanıtılıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) stant açılarak tanıtıldığı bildirildi.Valilikten yapılan...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) stant açılarak tanıtıldığı bildirildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan fuarda, Ahiler Kalkınma Ajansı katkılarıyla Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi işbirliğiyle tanıtım standı açıldı.Kentin tarihi, kültürel ve termal turizmdeki değerlerine yer verilen stant, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.Kırşehir Valisi Necati Şentürk, stantta UNESCO’nun "Geçici Dünya Mirası Listesi"nde yer alan Ahi Evran-ı Veli Külliyesi ve Cacabey Gökbilim Medresesi görsellerinin kullanıldığını dile getirdi.Kentin ekonomik, kültürel ve sosyal değerleriyle ilgili görsellerin de stantta bulunduğunu vurgulayan Şentük, şunları kaydetti:"Dünyada höyük şeklinde yapılan ilk ve tek müze olan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Bahçesi, Seyfe Gölü Kuş Cenneti, İç Anadolu’nun denizi olarak bilinen Hirfanlı Baraj Gölü, yeraltı şehri ve kaplıcalarıyla ilgili bilgiler standımızla anlatılıyor. Kültür, inanç, sağlık ve doğa turizmine hitap eden Kırşehir'in turizm profesyonelleriyle buluşması da sağlanıyor. Standımıza LED ekran yerleştirilerek kentin sahip olduğu değerlerin tanıtım videolarının sunumu ile yöresel lezzetlerimizi, pekmez, Kaman cevizi, cemele biberi, kuru meyve ürünleri ve ilimize ait turistik değer taşıyan oniks hediyelik eşyaları ile tuzdan yapılan çeşitli hediyelik eşyaların tanıtımı yapılıyor. Standımızda Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu tarafından Kırşehir türkülerinden örnekler sunuluyor."Standa çok sayıda vali ve belediye başkanın yanı sıra İstanbul’da yaşayan Kırşehirliler de ilgi gösteriyor.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) stant açılarak tanıtıldığı bildirildi.Valilikten yapılan...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) stant açılarak tanıtıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan fuarda, Ahiler Kalkınma Ajansı katkılarıyla Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi işbirliğiyle tanıtım standı açıldı.

Kentin tarihi, kültürel ve termal turizmdeki değerlerine yer verilen stant, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, stantta UNESCO’nun "Geçici Dünya Mirası Listesi"nde yer alan Ahi Evran-ı Veli Külliyesi ve Cacabey Gökbilim Medresesi görsellerinin kullanıldığını dile getirdi.

Kentin ekonomik, kültürel ve sosyal değerleriyle ilgili görsellerin de stantta bulunduğunu vurgulayan Şentük, şunları kaydetti:

"Dünyada höyük şeklinde yapılan ilk ve tek müze olan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Bahçesi, Seyfe Gölü Kuş Cenneti, İç Anadolu’nun denizi olarak bilinen Hirfanlı Baraj Gölü, yeraltı şehri ve kaplıcalarıyla ilgili bilgiler standımızla anlatılıyor. Kültür, inanç, sağlık ve doğa turizmine hitap eden Kırşehir'in turizm profesyonelleriyle buluşması da sağlanıyor. Standımıza LED ekran yerleştirilerek kentin sahip olduğu değerlerin tanıtım videolarının sunumu ile yöresel lezzetlerimizi, pekmez, Kaman cevizi, cemele biberi, kuru meyve ürünleri ve ilimize ait turistik değer taşıyan oniks hediyelik eşyaları ile tuzdan yapılan çeşitli hediyelik eşyaların tanıtımı yapılıyor. Standımızda Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu tarafından Kırşehir türkülerinden örnekler sunuluyor."

Standa çok sayıda vali ve belediye başkanın yanı sıra İstanbul’da yaşayan Kırşehirliler de ilgi gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.