pendik escort bayan
ak

Kırşehir Afad'dan Şüpheli Posta Eğitimi

17.10.2017 - 13:48, Güncelleme: 17.10.2017 - 13:48
 

Kırşehir Afad'dan Şüpheli Posta Eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürüğü (AFAD) ekipleri, kamu ve özel sektördeki 192 personele, farkındalık ve şüpheli posta eğitimi...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürüğü (AFAD) ekipleri, kamu ve özel sektördeki 192 personele, farkındalık ve şüpheli posta eğitimi verdi.AFAD İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun konferans salonundaki eğitim programında, personellere kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin meydana getireceği tehlikelere karşı alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.Kamu ve özel kuruluşlarda çalışan görevli personellere 3 gün süren eğitimde, kimyasal olaylarda risk azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme çalışmalarının etkin şekilde yürütülmesi, posta ya da kurye yoluyla alınan, şüphe uyandıran paketlere karşı önlemlerin alınması, insan sağlığını tehlikeye atabilecek ve ölümlere sebebiyet verebilecek durumlarda acil yapılması gerekenler anlatıldı.Eğitim programında konuşan AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan, gelişen teknoloji, uluslararası gerginliklerle kimyasal olaylar, şüpheli paketler aracılığıyla tehdit ve tehlikelerin hızla arttığını ifade ederek, iyi yapılmış hazırlıkların kayıpları azaltacağını, afetlerde veya acil durumlarda iyileştirme çalışmalarını hızlandırabileceğini vurguladı.Alpaslan, şunları kaydetti: "Etrafınızdaki tehlikelerin farkına varmak, kendinizi ve ailenizi bu tehlikelerden korumak için yapmanız gerekenleri bilmek, olay öncesi hazır olma ve olaydan sonra iyileştirme çalışmalarına yardımcı olma konusunda etkili adımlar atılmasında yardımcı olacaktır. Şüpheli paketler, terörizm tehdidinin arttığı dönemlerde bazı önemli kişi ve kurumları sabote etmek veya terör eylemi gerçekleştirmek amacıyla zaman zaman gönderilmektedir. Kimyasal olaylar ve şüpheli posta eğitimleriyle, kent merkezinde ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki 192 personelimizle farkındalık sağlayacağız. Bu eğitimler ile personellerin yanı sıra halkımızın da afetler, acil durumlar ve kimyasal konularda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürüğü (AFAD) ekipleri, kamu ve özel sektördeki 192 personele, farkındalık ve şüpheli posta eğitimi...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürüğü (AFAD) ekipleri, kamu ve özel sektördeki 192 personele, farkındalık ve şüpheli posta eğitimi verdi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun konferans salonundaki eğitim programında, personellere kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin meydana getireceği tehlikelere karşı alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Kamu ve özel kuruluşlarda çalışan görevli personellere 3 gün süren eğitimde, kimyasal olaylarda risk azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme çalışmalarının etkin şekilde yürütülmesi, posta ya da kurye yoluyla alınan, şüphe uyandıran paketlere karşı önlemlerin alınması, insan sağlığını tehlikeye atabilecek ve ölümlere sebebiyet verebilecek durumlarda acil yapılması gerekenler anlatıldı.

Eğitim programında konuşan AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan, gelişen teknoloji, uluslararası gerginliklerle kimyasal olaylar, şüpheli paketler aracılığıyla tehdit ve tehlikelerin hızla arttığını ifade ederek, iyi yapılmış hazırlıkların kayıpları azaltacağını, afetlerde veya acil durumlarda iyileştirme çalışmalarını hızlandırabileceğini vurguladı.

Alpaslan, şunları kaydetti:

"Etrafınızdaki tehlikelerin farkına varmak, kendinizi ve ailenizi bu tehlikelerden korumak için yapmanız gerekenleri bilmek, olay öncesi hazır olma ve olaydan sonra iyileştirme çalışmalarına yardımcı olma konusunda etkili adımlar atılmasında yardımcı olacaktır. Şüpheli paketler, terörizm tehdidinin arttığı dönemlerde bazı önemli kişi ve kurumları sabote etmek veya terör eylemi gerçekleştirmek amacıyla zaman zaman gönderilmektedir. Kimyasal olaylar ve şüpheli posta eğitimleriyle, kent merkezinde ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki 192 personelimizle farkındalık sağlayacağız. Bu eğitimler ile personellerin yanı sıra halkımızın da afetler, acil durumlar ve kimyasal konularda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.