pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

01.08.2017 - 13:53, Güncelleme: 01.08.2017 - 13:53
 

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

Eski emniyet müdür yardımcıları ve örgütün sözde "emniyet imamı"nın da aralarında bulunduğu 29'u tutuklu, 6'sı firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve örgütün sözde "emniyet imamı"nın da bulunduğu 29'u tutuklu, 6'sı firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan A.Ş, H.Ş, İ.Ö. ve S.A. Çorum'dan, H.Y. Silivri'den, H.T. ise Karaman'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.Diğer sanıklar ve avukatları da salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan A.Ş. ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmak" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların savunma yaptı.Duruşmada ilk olarak "mahrem imam" operasyonlarının ardından haklarında "örgüt kurmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla haklarında yeniden dava açılan ve ek iddianame hazırlanan E.A, H.Ö, H.K, H.K, İ.Ö, M.Z. ile M.C'nin ek savunmaları alındı."Emniyet imamı" olduğu iddia edilen E.A. savunmasında, iddiaları kabul etmedi. E.A, "eagle" programını kullanmadığını, iddia edildiği gibi "Serrehber" olarak görev yapmadığını da öne sürdü.H.K. ise emniyetin "mahrem imam" yapılanması içerisinde olmadığını iddia ederek, FETÖ'nün kapatılan okullarında öğretmenlik yaptığını anlattı.Öğretmenlik haricinde bir görev almadığını ileri süren H.K, "Eşim de bunların okullarında bir yıl çalıştı. Darbe girişiminin hemen sonrasında da işten atıldı. Ben kod isim kullanmadım. 'Eagle' programı da kullanmadım. Polislere imamlık yapmadım." dedi.Ara verilen duruşmaya öğleden sonra devam edilecek.
Eski emniyet müdür yardımcıları ve örgütün sözde "emniyet imamı"nın da aralarında bulunduğu 29'u tutuklu, 6'sı firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve örgütün sözde "emniyet imamı"nın da bulunduğu 29'u tutuklu, 6'sı firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan A.Ş, H.Ş, İ.Ö. ve S.A. Çorum'dan, H.Y. Silivri'den, H.T. ise Karaman'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Diğer sanıklar ve avukatları da salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan A.Ş. ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

"FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmak" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların savunma yaptı.

Duruşmada ilk olarak "mahrem imam" operasyonlarının ardından haklarında "örgüt kurmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla haklarında yeniden dava açılan ve ek iddianame hazırlanan E.A, H.Ö, H.K, H.K, İ.Ö, M.Z. ile M.C'nin ek savunmaları alındı.

"Emniyet imamı" olduğu iddia edilen E.A. savunmasında, iddiaları kabul etmedi. E.A, "eagle" programını kullanmadığını, iddia edildiği gibi "Serrehber" olarak görev yapmadığını da öne sürdü.

H.K. ise emniyetin "mahrem imam" yapılanması içerisinde olmadığını iddia ederek, FETÖ'nün kapatılan okullarında öğretmenlik yaptığını anlattı.

Öğretmenlik haricinde bir görev almadığını ileri süren H.K, "Eşim de bunların okullarında bir yıl çalıştı. Darbe girişiminin hemen sonrasında da işten atıldı. Ben kod isim kullanmadım. 'Eagle' programı da kullanmadım. Polislere imamlık yapmadım." dedi.

Ara verilen duruşmaya öğleden sonra devam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.