pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

27.07.2017 - 22:48, Güncelleme: 27.07.2017 - 22:48
 

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, örgütün kapatılan okul, yurt ve dershane çalışanı 11'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, örgütün kapatılan okul, dershane ve yurt çalışanı 11'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar H.K. ve M.E.Ö. Niğde'den, R.S. ise Seydişehir'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer sanıklar ve avukatları da salonda hazır bulundu.Savunmaları alınan sanıklardan R.S, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, ByLock programını kullandığını söyledi.Kırıkkale'de "bölgeci" olarak çalıştığını ifade eden R.S, "Benim kod adım 'Rasim'di. Üniversite öğrencilerinin ve askeri okula giden öğrencilerin sorumluluğunu yaptım. Bana ByLock programını yükleyen Halit diye birisiydi. Benim darbe girişiminden falan haberim yoktu. Eagle programını da kullandım." dedi.Tutuksuz sanık H.P. de savunmasında, eşiyle ByLock programı üzerinden konuşmadığını ve bu programı kullanmadığını ileri sürdü. Sanık avukatlarının savunmaları ve cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan R.S'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, örgütün kapatılan okul, yurt ve dershane çalışanı 11'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, örgütün kapatılan okul, dershane ve yurt çalışanı 11'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar H.K. ve M.E.Ö. Niğde'den, R.S. ise Seydişehir'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer sanıklar ve avukatları da salonda hazır bulundu.

Savunmaları alınan sanıklardan R.S, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, ByLock programını kullandığını söyledi.

Kırıkkale'de "bölgeci" olarak çalıştığını ifade eden R.S, "Benim kod adım 'Rasim'di. Üniversite öğrencilerinin ve askeri okula giden öğrencilerin sorumluluğunu yaptım. Bana ByLock programını yükleyen Halit diye birisiydi. Benim darbe girişiminden falan haberim yoktu. Eagle programını da kullandım." dedi.

Tutuksuz sanık H.P. de savunmasında, eşiyle ByLock programı üzerinden konuşmadığını ve bu programı kullanmadığını ileri sürdü.

Sanık avukatlarının savunmaları ve cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan R.S'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.