pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

18.07.2017 - 21:08, Güncelleme: 18.07.2017 - 21:08
 

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

Eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gök ile iş adamı Tonga'nın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 62 sanığın yargılandığı davada, sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları dinlendi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 23'ü tutuklu, 12'si firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Murat Sinan A, Keskin Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 47 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.Tutuksuz sanıklardan Hamza E. ve Zekiye Yavuz K. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı."İl imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan Mehmet M. savunmasında, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "ByLock" programında metnin silinmemesi için yazılan metni kopyalama ve gönderme özelliğinin olduğunu anlattı.Mahkemeye ulaşan "ByLock" içeriklerine katılmadığını ifade eden Mehmet M, gelen içeriklerin sağlıklı olduğuna inanmadığını savundu.Tutuklu sanıklardan Hasan G. ise hayatında bir kez yurt dışına çıktığını iddia ederek, iddianamede geçtiği gibi sık sık yurt dışına çıkmadığını ileri sürdü.Tutuklu sanıklardan Fazile Y. de mahkemeye ulaşan "ByLock" çözümlerini kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.Sanık avukatlarının savunmalarını ve cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Fatih S'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.Tutuksuz sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması taleplerinin reddine hükmeden mahkeme heyeti, 26 sanığın bu dosyadan ayrılmasına karar vererek duruşmayı 5 Ekim'e erteledi.
Eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gök ile iş adamı Tonga'nın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 62 sanığın yargılandığı davada, sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları dinlendi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 23'ü tutuklu, 12'si firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Murat Sinan A, Keskin Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 47 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan Hamza E. ve Zekiye Yavuz K. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı.

"İl imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan Mehmet M. savunmasında, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "ByLock" programında metnin silinmemesi için yazılan metni kopyalama ve gönderme özelliğinin olduğunu anlattı.

Mahkemeye ulaşan "ByLock" içeriklerine katılmadığını ifade eden Mehmet M, gelen içeriklerin sağlıklı olduğuna inanmadığını savundu.

Tutuklu sanıklardan Hasan G. ise hayatında bir kez yurt dışına çıktığını iddia ederek, iddianamede geçtiği gibi sık sık yurt dışına çıkmadığını ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan Fazile Y. de mahkemeye ulaşan "ByLock" çözümlerini kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarını ve cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Fatih S'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuksuz sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması taleplerinin reddine hükmeden mahkeme heyeti, 26 sanığın bu dosyadan ayrılmasına karar vererek duruşmayı 5 Ekim'e erteledi.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.