pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

29.03.2017 - 19:18, Güncelleme: 29.03.2017 - 19:18
 

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

Eski Kırıkkale TSO Başkanı Gök ile iş adamı Tonga'nın da aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 64 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 22'si tutuklu, 12'si firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Fazile Y. Sincan Kadın Cezaevi'nden, Hasan G. de Konya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 49 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Hamza E, Tuba M. ve Zekiye Yavuz K. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıklar hakkında tanık beyanları alındı.Tanık olarak dinlenen Kaplan Naci E, sanıklardan Ali K'nin kendisini sohbetlere davet ettiğini, sohbet gruplarının işçi, memur gibi sınıflara ayrıldığını söyledi.Sohbetlerde FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in videolarını izlediklerini de anlatan Kaplan Naci E, "Daha sonra salı günleri yapılan mütevelli heyeti sohbetine de katıldım. İl imamı iddia edilen Yılmaz A, sohbetleri yapardı. Paralar toplanırdı. 2012 yılında Hindistan gezisine katıldım. Yılmaz A. da katıldı. Gezinin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) bağlantılı olduğunu biliyorum. Çünkü geziden dönünce evraklarını getiren KOSGEB'den paralarını aldılar. Ben ve Bekir Ş, ise almadık. Hindistan'da FETÖ'nün okuluna gittik, bizi gezdirdiler. Yine FETÖ'nün Kırıkkale'deki bir okulunda toplantıdan önce dönemin il abisi Mehmet M, 'devlet telefonlarımızı dileyebilir' diye telefonlarımızı topladı." diye konuştu.Tanık İsmail K, ise 17-25 Aralık'tan önce "Allah rızası" için sohbetlere katıldığını daha sonra katılmadığını iddia ederek, FETÖ'nün okulunda okuyan çocuklarını da 17-25 Aralık'tan sonra aldığını öne sürdü.Duruşmaya yarın devam edilecek.
Eski Kırıkkale TSO Başkanı Gök ile iş adamı Tonga'nın da aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 64 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 22'si tutuklu, 12'si firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Fazile Y. Sincan Kadın Cezaevi'nden, Hasan G. de Konya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 49 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan Hamza E, Tuba M. ve Zekiye Yavuz K. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıklar hakkında tanık beyanları alındı.

Tanık olarak dinlenen Kaplan Naci E, sanıklardan Ali K'nin kendisini sohbetlere davet ettiğini, sohbet gruplarının işçi, memur gibi sınıflara ayrıldığını söyledi.

Sohbetlerde FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in videolarını izlediklerini de anlatan Kaplan Naci E, "Daha sonra salı günleri yapılan mütevelli heyeti sohbetine de katıldım. İl imamı iddia edilen Yılmaz A, sohbetleri yapardı. Paralar toplanırdı. 2012 yılında Hindistan gezisine katıldım. Yılmaz A. da katıldı. Gezinin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) bağlantılı olduğunu biliyorum. Çünkü geziden dönünce evraklarını getiren KOSGEB'den paralarını aldılar. Ben ve Bekir Ş, ise almadık. Hindistan'da FETÖ'nün okuluna gittik, bizi gezdirdiler. Yine FETÖ'nün Kırıkkale'deki bir okulunda toplantıdan önce dönemin il abisi Mehmet M, 'devlet telefonlarımızı dileyebilir' diye telefonlarımızı topladı." diye konuştu.

Tanık İsmail K, ise 17-25 Aralık'tan önce "Allah rızası" için sohbetlere katıldığını daha sonra katılmadığını iddia ederek, FETÖ'nün okulunda okuyan çocuklarını da 17-25 Aralık'tan sonra aldığını öne sürdü.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.