pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

23.03.2017 - 21:33, Güncelleme: 23.03.2017 - 21:33
 

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

Kırıkkale Üniversitesinin akademik ve idari personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, Kırıkkale Üniversitesinin akademik ve idari personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 52 sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı.Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 6 tutuklu, 44 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu. Ahmet B. İzmir Adliyesinden, Seçil A. ise Şanlıurfa Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.Tutuklu sanıklardan Abdülsamet A. savunmasında, tüm terör örgütlerini lanetlediğini belirterek, kendisinin bu yapıyla ilgisinin olmadığını iddia etti.ByLock kullanmadığını öne süren Abdülsamet A, "Telefonumdan nasıl çıktı, bilmiyorum. Teknolojiyle aram çok iyi. Birçok programı öğrenmek için indirdim. Belki o dönem indirmiş olabilirim ancak kesinlikle kullanmadım. Vatanımı, milletimi seven birisiyim. Ben bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.Tutuklu sanıklardan Ali K. ise hayatının hiçbir döneminde bu yapıya hizmet etmediğini, himmet parası toplamadığını savundu.Bu yapıya ait okulun yüzde 3'lük hissesini para vermeden aldığını belirten Ali K, "Okul müdürü bana 'okulun hissesini alman lazım' dedi. Ben de aldım. Para da vermedim. Zaten ileride geri alırız dediler. Ben de kabul ettim. Bu 15 Temmuz kargaşa olayları olunca devlet bütün mallarımıza el koydu. Aramalarda evimde FETÖ'ye ait belgeler bulunmuş. Ben bir öğretmenim. Evimde çok sayıda belge, bilgi var. Bu onlardan sadece biri. Öğrencilerime her şeyi anlatmakla sorumlu hissediyorum kendimi. Suçlamaları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.Tutuksuz sanıklardan Ercan A. da bir akademisyen olarak yurt dışına kongre ve seminer amaçlı 14 defa çıktığını anlattı.Birçok bankada hesabı olduğu gibi bu yapının bankasında da hesabının bulunduğunu aktaran Ercan A, suçlamaları kabul etmedi.Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlarını talep etti.Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yakup G, Ali K, Bayram G, Hasan Y, Fatih Sultan B. ve Abdülsamet A'nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine, tutuksuz 46 sanığın adli kontrollerinin haftada 1 güne indirilmesine, yurt dışı yasaklarının devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.
Kırıkkale Üniversitesinin akademik ve idari personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, Kırıkkale Üniversitesinin akademik ve idari personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 52 sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 6 tutuklu, 44 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu. Ahmet B. İzmir Adliyesinden, Seçil A. ise Şanlıurfa Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanıklardan Abdülsamet A. savunmasında, tüm terör örgütlerini lanetlediğini belirterek, kendisinin bu yapıyla ilgisinin olmadığını iddia etti.

ByLock kullanmadığını öne süren Abdülsamet A, "Telefonumdan nasıl çıktı, bilmiyorum. Teknolojiyle aram çok iyi. Birçok programı öğrenmek için indirdim. Belki o dönem indirmiş olabilirim ancak kesinlikle kullanmadım. Vatanımı, milletimi seven birisiyim. Ben bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan Ali K. ise hayatının hiçbir döneminde bu yapıya hizmet etmediğini, himmet parası toplamadığını savundu.

Bu yapıya ait okulun yüzde 3'lük hissesini para vermeden aldığını belirten Ali K, "Okul müdürü bana 'okulun hissesini alman lazım' dedi. Ben de aldım. Para da vermedim. Zaten ileride geri alırız dediler. Ben de kabul ettim. Bu 15 Temmuz kargaşa olayları olunca devlet bütün mallarımıza el koydu. Aramalarda evimde FETÖ'ye ait belgeler bulunmuş. Ben bir öğretmenim. Evimde çok sayıda belge, bilgi var. Bu onlardan sadece biri. Öğrencilerime her şeyi anlatmakla sorumlu hissediyorum kendimi. Suçlamaları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan Ercan A. da bir akademisyen olarak yurt dışına kongre ve seminer amaçlı 14 defa çıktığını anlattı.

Birçok bankada hesabı olduğu gibi bu yapının bankasında da hesabının bulunduğunu aktaran Ercan A, suçlamaları kabul etmedi.

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yakup G, Ali K, Bayram G, Hasan Y, Fatih Sultan B. ve Abdülsamet A'nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine, tutuksuz 46 sanığın adli kontrollerinin haftada 1 güne indirilmesine, yurt dışı yasaklarının devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.