pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davaları

21.09.2017 - 17:53, Güncelleme: 21.09.2017 - 17:53
 

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davaları

Haklarında dava açılan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi- Sanıklardan birine "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından 6 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 5 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, "Cumhurbaşkanına hakaret ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuksuz yargılanan eski AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı H.T.İ. ile avukatı hazır bulundu.H.T.İ, savunmasında, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Whatsapp grubundan 'sokağa çıkmayın' çağrısı yaptığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi,H.T.İ, darbe gecesi AK Parti İl Başkanlığı ve İl Genel Meclisi'nden, "Tanımadığınız kişilere cevap vermeyin ve dikkate almayın. Güvenli olduğunuzu düşündüğünüz yerde kalın ya da partiye gelin" diye SMS geldiğini ileri sürerek, "Ben de evimdeyim, burada güvendeyim dedim. Kendi Whatsapp grubumuza da bize böyle bir mesaj geldiğinden dolayı uyarıcı bir mesaj yazdım. Bunu darbe lehine bir söz olarak söylemedim." dedi.Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Kasım'a erteledi.Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, tutuksuz sanık S.E. ile avukatı katıldı.S.E, savunmasında, tanık beyanlarını kabul etmediğini belirterek, ByLock programını kullanmadığını öne sürdü.Bildiği her şeyi anlattığını aktaran S.E, örgüt üyesi olmadığını iddia etti.Mahkeme heyeti, sanığı "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından 6 yıl 11 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.Aynı mahkemede, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar A.Z. ve A.A'nın duruşmaları, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. F.Y'nin ise beraatına karar verildi.
Haklarında dava açılan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi- Sanıklardan birine "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından 6 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 5 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, "Cumhurbaşkanına hakaret ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuksuz yargılanan eski AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı H.T.İ. ile avukatı hazır bulundu.

H.T.İ, savunmasında, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Whatsapp grubundan 'sokağa çıkmayın' çağrısı yaptığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi,

H.T.İ, darbe gecesi AK Parti İl Başkanlığı ve İl Genel Meclisi'nden, "Tanımadığınız kişilere cevap vermeyin ve dikkate almayın. Güvenli olduğunuzu düşündüğünüz yerde kalın ya da partiye gelin" diye SMS geldiğini ileri sürerek, "Ben de evimdeyim, burada güvendeyim dedim. Kendi Whatsapp grubumuza da bize böyle bir mesaj geldiğinden dolayı uyarıcı bir mesaj yazdım. Bunu darbe lehine bir söz olarak söylemedim." dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Kasım'a erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, tutuksuz sanık S.E. ile avukatı katıldı.

S.E, savunmasında, tanık beyanlarını kabul etmediğini belirterek, ByLock programını kullanmadığını öne sürdü.

Bildiği her şeyi anlattığını aktaran S.E, örgüt üyesi olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanığı "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından 6 yıl 11 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Aynı mahkemede, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar A.Z. ve A.A'nın duruşmaları, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. F.Y'nin ise beraatına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.