pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'de "Tarla Günü" Etkinliği

26.07.2017 - 16:38, Güncelleme: 26.07.2017 - 16:38
 

Kırıkkale'de "Tarla Günü" Etkinliği

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kentte tarla günü etkinliği düzenlendi.Keskin İlçesi Ceritkale köyünde ekimi...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kentte tarla günü etkinliği düzenlendi.Keskin İlçesi Ceritkale köyünde ekimi yapılan kışlık nohut çeşidinin hasatına düzenlenen "Tarla Günü"nde başlandı.Erkan Güneşli'ye ait arazi de gerçekleştirilen nohut hasatına Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, kamu kurumlarının müdürleri, şube müdürleri, ve çiftçiler katıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, nohut ve mercimek demonstrasyon çalışmalarıyla nadasa bırakılan tarım alanlarını daraltmak istediklerini söyledi.Kırıkkale de tarım alanlarının yüzde 40'ının üzerinde bir oranın maalesef nadasa bırakılarak işlendiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:"Bu yüzden Türkiye’de maalesef nadas alanları içerisinde en fazla orana sahip iliz. Bu nadas alanlarının daraltılması ve çiftçilerimizin gelir düzeyinin artırılması açısından farklı alternatifler düşünülerek gerek il ve ilçe müdürlüğümüz teknik personellerimizce, araştırmalarımız sonucunda nadas alanlarının bu bölgede baklagillerle daraltılabileceği düşüncesi hasıl olmuştur. Bu konuyla ilgili il müdürlüğümüz çalışmalarıyla, yapılan yeni tohum çeşitleri denemeleriyle, nohut ve mercimek alanlarını genişletilmesi ile birlikte nadas alanlarımız da arzuladığımız şekilde daralmaya başlamıştır. Bizim de arzu ettiğimiz budur. Bu çeşitleri seçerken özellikle bu iklime uyum sağlayabilecek kuraklığa dayanıklı kışlık çeşitleri seçtik. Bu yıl özellikle nohut ve mercimeğin fiyatının istenilen düzeyde olması çiftçimizi memnun etmiştir. Nohut ve mercimek ekiliş alanlarının artmasıyla birlikte nadas alanlarımız daralmış olacak. Taban ve kıraç alanlarda çiftçilerimize nohut önereceğiz, engebeli ve eğimi yüksek olan yerlere ise yem bitkisi çeşitlerini önermek ve denemek üzere nadas alanlarını daraltmak istiyoruz."Yılmaz çiftçileri ayrıca hasat sonrası tarlalarındaki anızları asla yakmamaları konusunda uyardı.
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kentte tarla günü etkinliği düzenlendi.Keskin İlçesi Ceritkale köyünde ekimi...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kentte tarla günü etkinliği düzenlendi.

Keskin İlçesi Ceritkale köyünde ekimi yapılan kışlık nohut çeşidinin hasatına düzenlenen "Tarla Günü"nde başlandı.

Erkan Güneşli'ye ait arazi de gerçekleştirilen nohut hasatına Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, kamu kurumlarının müdürleri, şube müdürleri, ve çiftçiler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, nohut ve mercimek demonstrasyon çalışmalarıyla nadasa bırakılan tarım alanlarını daraltmak istediklerini söyledi.

Kırıkkale de tarım alanlarının yüzde 40'ının üzerinde bir oranın maalesef nadasa bırakılarak işlendiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu yüzden Türkiye’de maalesef nadas alanları içerisinde en fazla orana sahip iliz. Bu nadas alanlarının daraltılması ve çiftçilerimizin gelir düzeyinin artırılması açısından farklı alternatifler düşünülerek gerek il ve ilçe müdürlüğümüz teknik personellerimizce, araştırmalarımız sonucunda nadas alanlarının bu bölgede baklagillerle daraltılabileceği düşüncesi hasıl olmuştur.

Bu konuyla ilgili il müdürlüğümüz çalışmalarıyla, yapılan yeni tohum çeşitleri denemeleriyle, nohut ve mercimek alanlarını genişletilmesi ile birlikte nadas alanlarımız da arzuladığımız şekilde daralmaya başlamıştır. Bizim de arzu ettiğimiz budur. Bu çeşitleri seçerken özellikle bu iklime uyum sağlayabilecek kuraklığa dayanıklı kışlık çeşitleri seçtik.

Bu yıl özellikle nohut ve mercimeğin fiyatının istenilen düzeyde olması çiftçimizi memnun etmiştir. Nohut ve mercimek ekiliş alanlarının artmasıyla birlikte nadas alanlarımız daralmış olacak. Taban ve kıraç alanlarda çiftçilerimize nohut önereceğiz, engebeli ve eğimi yüksek olan yerlere ise yem bitkisi çeşitlerini önermek ve denemek üzere nadas alanlarını daraltmak istiyoruz."

Yılmaz çiftçileri ayrıca hasat sonrası tarlalarındaki anızları asla yakmamaları konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.