pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'de Fetö/pdy Davaları

28.07.2017 - 18:08, Güncelleme: 28.07.2017 - 18:08
 

Kırıkkale'de Fetö/pdy Davaları

Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuklu sanık emekli emniyet mensubu S.K. hazır bulundu."FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan S.K. savunmasında, herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını iddia ederek, suçlamaları kabul etmedi.S.K, ByLock üzerinden kimseyle görüşmediğini de ileri sürerek tahliyesini talep etti.Mahkeme heyeti, S.K'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.Aynı mahkemedeki diğer duruşmada ise tutuklu sanık eski Kur'an kursu öğreticisi A.K. ve avukatı hazır bulundu."Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçlamasıyla yargılanan A.K, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, devletin ve Diyanet İşleri Başkanlığının verdiği görevler harici bir şey yapmadığını iddia etti.Mahkeme heyeti, A.K'yi adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla tahliye ederek, duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.Aynı mahkemedeki bir diğer duruşmaya ise tutuklu sanık eski polis memuru M.K. Bolu'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı."Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçunun beraberinde başka suç işleme, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütünün finansmanını önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan M.K, savunmasında, 1 yıl 10 gündür tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini talep etti.M.K, ByLock programı kullanmadığını da ileri sürdü.Savcının mütalaasını alan mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Eylül'e erteledi.
Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuklu sanık emekli emniyet mensubu S.K. hazır bulundu.

"FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan S.K. savunmasında, herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını iddia ederek, suçlamaları kabul etmedi.

S.K, ByLock üzerinden kimseyle görüşmediğini de ileri sürerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, S.K'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada ise tutuklu sanık eski Kur'an kursu öğreticisi A.K. ve avukatı hazır bulundu.

"Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçlamasıyla yargılanan A.K, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, devletin ve Diyanet İşleri Başkanlığının verdiği görevler harici bir şey yapmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, A.K'yi adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla tahliye ederek, duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

Aynı mahkemedeki bir diğer duruşmaya ise tutuklu sanık eski polis memuru M.K. Bolu'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçunun beraberinde başka suç işleme, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütünün finansmanını önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan M.K, savunmasında, 1 yıl 10 gündür tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

M.K, ByLock programı kullanmadığını da ileri sürdü.

Savcının mütalaasını alan mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Eylül'e erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.