pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'de Fetö/pdy Davaları

16.03.2017 - 14:03, Güncelleme: 16.03.2017 - 14:03
 

Kırıkkale'de Fetö/pdy Davaları

Hakkında dava açılan biri tutuklu 3 sanık, hakim karşısına çıktı- Tutuksuz yargılanan polis memuru Kamil G: - "Bana emniyet imamı olarak tanıtılan Erdem A. ifadesinde, genellikle 17-25 Aralık'tan sonra sohbete katılmayanların ismini sohbetlere katılıyor ş

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında açılan 3 davada biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuksuz sanık polis memuru Kamil G. ve avukatı hazır bulundu."Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Kamil G. savunmasında, 5 yıldır adliyede görevli polis memuru olduğunu belirterek, emniyette verdiği ifadesini tekrarladığını söyledi.Emniyette hiçbir kötü muamele görmediğini ve özgür iradesiyle ifade verdiğini vurgulayan Kamil G, şöyle konuştu:"Diyarbakır Bismil'de görev yaptığım zaman içerisinde Allah rızası için ayda bir sohbetlere gittim. 2010 yılında Kırıkkale'ye tayinim çıktı. 2011 yılında Neşet T. isimli polis benimle irtibata geçti ve 'sohbetlerimiz oluyor, gelir misin?' dedi. Sohbetlere gittiğimde 'emniyet abisi' olduğu iddia edilen Erdem A. bana emniyet abisi olarak tanıtıldı. Bana emniyet imamı olarak tanıtılan Erdem A. ifadesinde, genellikle 17-25 Aralık'tan sonra sohbete katılmayanların ismini, sohbetlere katılıyor şeklinde vermiş. 17-25 Aralık'tan sonra sohbetlere katılmadım. 2014 yılı başında biri evime geldi ve kendisini diş doktoru Erdem A'nın gönderdiğini söyledi. 'Sohbetlere katılmıyor musun, niye gelmiyorsun?' dedi. Ben de 'sohbetlere katılmayacağım, beni rahatsız etmeyin' dedim."Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol kararının kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. Başka bir davada, tutuklu yargılanan Sinem E. savunmasında, bildiği her şeyi emniyette anlattığını belirterek, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.Diğer duruşmada ise tutuksuz yargılanan emekli polis Ali A, emniyetteki ifadelerini tekrarladığını ifade ederek, beraatını istedi.Sanığın adli kontrolünün haftada bir güne indirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
Hakkında dava açılan biri tutuklu 3 sanık, hakim karşısına çıktı- Tutuksuz yargılanan polis memuru Kamil G: - "Bana emniyet imamı olarak tanıtılan Erdem A. ifadesinde, genellikle 17-25 Aralık'tan sonra sohbete katılmayanların ismini sohbetlere katılıyor ş

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında açılan 3 davada biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuksuz sanık polis memuru Kamil G. ve avukatı hazır bulundu.

"Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Kamil G. savunmasında, 5 yıldır adliyede görevli polis memuru olduğunu belirterek, emniyette verdiği ifadesini tekrarladığını söyledi.

Emniyette hiçbir kötü muamele görmediğini ve özgür iradesiyle ifade verdiğini vurgulayan Kamil G, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Bismil'de görev yaptığım zaman içerisinde Allah rızası için ayda bir sohbetlere gittim. 2010 yılında Kırıkkale'ye tayinim çıktı. 2011 yılında Neşet T. isimli polis benimle irtibata geçti ve 'sohbetlerimiz oluyor, gelir misin?' dedi. Sohbetlere gittiğimde 'emniyet abisi' olduğu iddia edilen Erdem A. bana emniyet abisi olarak tanıtıldı. Bana emniyet imamı olarak tanıtılan Erdem A. ifadesinde, genellikle 17-25 Aralık'tan sonra sohbete katılmayanların ismini, sohbetlere katılıyor şeklinde vermiş. 17-25 Aralık'tan sonra sohbetlere katılmadım. 2014 yılı başında biri evime geldi ve kendisini diş doktoru Erdem A'nın gönderdiğini söyledi. 'Sohbetlere katılmıyor musun, niye gelmiyorsun?' dedi. Ben de 'sohbetlere katılmayacağım, beni rahatsız etmeyin' dedim."

Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol kararının kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Başka bir davada, tutuklu yargılanan Sinem E. savunmasında, bildiği her şeyi emniyette anlattığını belirterek, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Diğer duruşmada ise tutuksuz yargılanan emekli polis Ali A, emniyetteki ifadelerini tekrarladığını ifade ederek, beraatını istedi.

Sanığın adli kontrolünün haftada bir güne indirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.