pendik escort bayan
ak

Kırıkkale'de Fetö/pdy Davaları

09.03.2017 - 13:33, Güncelleme: 09.03.2017 - 13:33
 

Kırıkkale'de Fetö/pdy Davaları

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açılan 8 davada biri tutuklu 8 sanık, hakim karşısına çıktı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında açılan 8 davada biri tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuksuz sanık polis memuru Necati T. ve avukatı hazır bulundu."Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Necati T, savunmasında, hakkında iddiada bulunan kişinin kendisini başkasıyla karıştırdığını düşündüğünü söyledi.FETÖ ile bağlantısının olmadığını savunan Necati T, suçlamaları kabul etmedi.Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanması halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.Başka bir duruşmada tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanan katip Yasin Y. de savunmasında, 16 yıllık katip olduğunu, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'nün sohbetlerine katılmadığını iddia etti.Telefonuna "ByLock" yükleyen kişiyi tespit ettiğini öne süren Yasin Y, "Gerçek adının Ömer T. olduğunu emniyette öğrendim. Benim için her şey 17-25 Aralık'tan sonra bitti. Sonra hiçbir programlarına katılmadım. ByLock'u da kısa bir süre kullandım." diye konuştu.Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanması halinin ve adli kontrol şartlarının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.Diğer duruşmada ise özel şirkette doktorluk yapan tutuklu sanık Murat Emrah A, "2013 yılında Bank Asya'da hesabım vardı, 2014 yılında da kapattım. FETÖ'nün içerisinde bulunmadım, sohbetlerine katılmadım." ifadelerini kullandı.Mahkeme heyeti, ailesinin sağlık sorunları nedeniyle sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.Diğer 5 duruşma ise 5 sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.
FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açılan 8 davada biri tutuklu 8 sanık, hakim karşısına çıktı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında açılan 8 davada biri tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuksuz sanık polis memuru Necati T. ve avukatı hazır bulundu.

"Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Necati T, savunmasında, hakkında iddiada bulunan kişinin kendisini başkasıyla karıştırdığını düşündüğünü söyledi.

FETÖ ile bağlantısının olmadığını savunan Necati T, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanması halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Başka bir duruşmada tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanan katip Yasin Y. de savunmasında, 16 yıllık katip olduğunu, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'nün sohbetlerine katılmadığını iddia etti.

Telefonuna "ByLock" yükleyen kişiyi tespit ettiğini öne süren Yasin Y, "Gerçek adının Ömer T. olduğunu emniyette öğrendim. Benim için her şey 17-25 Aralık'tan sonra bitti. Sonra hiçbir programlarına katılmadım. ByLock'u da kısa bir süre kullandım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanması halinin ve adli kontrol şartlarının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Diğer duruşmada ise özel şirkette doktorluk yapan tutuklu sanık Murat Emrah A, "2013 yılında Bank Asya'da hesabım vardı, 2014 yılında da kapattım. FETÖ'nün içerisinde bulunmadım, sohbetlerine katılmadım." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, ailesinin sağlık sorunları nedeniyle sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Diğer 5 duruşma ise 5 sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.