pendik escort bayan
ak

Kırıkkale Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

27.09.2017 - 16:03, Güncelleme: 27.09.2017 - 16:03
 

Kırıkkale Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

KIRIKKALE (AA) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Uluslararası yarış artık iyi...

KIRIKKALE (AA) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Uluslararası yarış artık iyi yetişmiş beyinler ve insan yetiştirme yarışıdır." dedi.Kırıkkale Üniversitesinin (KKÜ) 2017-2018 akademik yılı açılışı ve 25. yıl buluşması için düzenlenen törende konuşan üniversitenin kurucu rektörü Atalay, KKÜ'nün ülkenin siyasi tarihine paralel bir hayat yaşadığını söyledi.Atalay, dünyadaki yarışın bu dönemde artık beyin yarışı olduğunu, iyi yetişmiş insanın yerini hiçbir şeyin alamayacağını belirtti.Atalay şöyle devam etti:"Uluslararası yarış artık iyi yetişmiş beyinler ve insan yetiştirme yarışıdır. Nerede onlar varsa artık onlar en ileride. Sanayi devrimleri falan hep onun gerisinde. Dolayısıyla daima üniversitelerdeki kaliteyi vurgulamak lazım. Şuanda Türkiye üniversitelerinin en önemli sorunun bu evrensel yarıştaki yerini görüyorum. Üniversitede isminde de anlaşıldığı gibi evrensel bir kurumdur. Ülke ve yerel değildir ve yarış evrenseldir. O yarışta sıralamada uluslararası kalite değerlendirmelerinde yerlerimiz çok önemlidir. Onu çok yakından takip ediyorum. Türkiye'de o düzeyde yer alan bir kaç vakıf üniversitesi var. Bu kalite konusunu daima vurgulamak gerekiyor."KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da kendisinin KKÜ'nün ilk öğretim yılından beri 24 yıldır çalıştığını aktardı.KKÜ'nün 12 fakültesi 7 meslek yüksek okulu ve bir yabancı diller yüksek okulu, 13 enstütü ve 17 uygulama ve araştırma merkezinin olduğunu aktaran Rektör Yıldız, "Oldukça fazla diploma programı yürüten Türkiye'nin büyük üniversitelerinden biriyiz. Bu yıl kayıt yaptıran 8 bin 352 öğrenciyle beraber öğrenci sayımız 40 bin 733'e ulaşmıştır. Rektör olduğum 2010 yılında öğrenci sayımız 17 bindi." ifadelerini kullandı.Törende, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, "Eğitim, bilim ve kalkınma" konulu akademik yılın ilk dersini verdi.Program KKÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız'ın, Atalay ve Acar'a tablo hediye etmesiyle son buldu.
KIRIKKALE (AA) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Uluslararası yarış artık iyi...

KIRIKKALE (AA) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Uluslararası yarış artık iyi yetişmiş beyinler ve insan yetiştirme yarışıdır." dedi.

Kırıkkale Üniversitesinin (KKÜ) 2017-2018 akademik yılı açılışı ve 25. yıl buluşması için düzenlenen törende konuşan üniversitenin kurucu rektörü Atalay, KKÜ'nün ülkenin siyasi tarihine paralel bir hayat yaşadığını söyledi.

Atalay, dünyadaki yarışın bu dönemde artık beyin yarışı olduğunu, iyi yetişmiş insanın yerini hiçbir şeyin alamayacağını belirtti.

Atalay şöyle devam etti:

"Uluslararası yarış artık iyi yetişmiş beyinler ve insan yetiştirme yarışıdır. Nerede onlar varsa artık onlar en ileride. Sanayi devrimleri falan hep onun gerisinde. Dolayısıyla daima üniversitelerdeki kaliteyi vurgulamak lazım. Şuanda Türkiye üniversitelerinin en önemli sorunun bu evrensel yarıştaki yerini görüyorum. Üniversitede isminde de anlaşıldığı gibi evrensel bir kurumdur. Ülke ve yerel değildir ve yarış evrenseldir. O yarışta sıralamada uluslararası kalite değerlendirmelerinde yerlerimiz çok önemlidir. Onu çok yakından takip ediyorum. Türkiye'de o düzeyde yer alan bir kaç vakıf üniversitesi var. Bu kalite konusunu daima vurgulamak gerekiyor."

KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da kendisinin KKÜ'nün ilk öğretim yılından beri 24 yıldır çalıştığını aktardı.

KKÜ'nün 12 fakültesi 7 meslek yüksek okulu ve bir yabancı diller yüksek okulu, 13 enstütü ve 17 uygulama ve araştırma merkezinin olduğunu aktaran Rektör Yıldız, "Oldukça fazla diploma programı yürüten Türkiye'nin büyük üniversitelerinden biriyiz. Bu yıl kayıt yaptıran 8 bin 352 öğrenciyle beraber öğrenci sayımız 40 bin 733'e ulaşmıştır. Rektör olduğum 2010 yılında öğrenci sayımız 17 bindi." ifadelerini kullandı.

Törende, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, "Eğitim, bilim ve kalkınma" konulu akademik yılın ilk dersini verdi.

Program KKÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız'ın, Atalay ve Acar'a tablo hediye etmesiyle son buldu.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.