pendik escort bayan
ak

Kesk'ten Tren Garında 'Özelleştirme' Protestosu

22.11.2014 - 00:21, Güncelleme: 22.11.2014 - 00:21
 

Kesk'ten Tren Garında 'Özelleştirme' Protestosu

Sivas'ta Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) özelleştirilmesi yönündeki adımları tren garında protesto etti.

Sivas'ta Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) özelleştirilmesi yönündeki adımları tren garında protesto etti.   Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı (KESK) BTS üyeleri, 'Demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' sloganıyla 17 Kasım'da Van'dan yola çıktı. Dün akşam Sivas'a gelen grup, bugün öğle saatlerinde ellerinde taşıdıkları pankartla bir süre raylar üzerinde yürüyerek çeşitli sloganlar attı. Grup daha sonra tren istasyonunda, sendikalarının Sivas Şubesi üyeleri ile bir araya geldi. Yaklaşık 25 kişilik grup adına tren istasyonu önünde basın bildirisini okuyan BTS Genel Merkez Yöneticisi ve Mali Sekreteri Erdal Uysal, Balıkesir, İstanbul, Van, Gaziantep ve Zonguldak garlarında 17 Kasım'da başlayan yürüyüşlerinin 24 Kasım'da Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacağını belirterek, "Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, demiryolcular içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla 'Demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' adı altında bu yürüyüş kararını almış olup, demiryollarında 5 koldan başlayan yürüyüşün bir kolu olarak bugün de Sivas'ta yürüyüşümüze devam ediyoruz" dedi.     Grup, açıklamanın ardından yürüyüşünü devam ettirmek üzere tren ile Kayseri'ye hareket etti. - Sivas
Sivas'ta Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) özelleştirilmesi yönündeki adımları tren garında protesto etti.

Sivas'ta Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) özelleştirilmesi yönündeki adımları tren garında protesto etti.

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı (KESK) BTS üyeleri, 'Demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' sloganıyla 17 Kasım'da Van'dan yola çıktı. Dün akşam Sivas'a gelen grup, bugün öğle saatlerinde ellerinde taşıdıkları pankartla bir süre raylar üzerinde yürüyerek çeşitli sloganlar attı. Grup daha sonra tren istasyonunda, sendikalarının Sivas Şubesi üyeleri ile bir araya geldi. Yaklaşık 25 kişilik grup adına tren istasyonu önünde basın bildirisini okuyan BTS Genel Merkez Yöneticisi ve Mali Sekreteri Erdal Uysal, Balıkesir, İstanbul, Van, Gaziantep ve Zonguldak garlarında 17 Kasım'da başlayan yürüyüşlerinin 24 Kasım'da Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacağını belirterek, "Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, demiryolcular içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla 'Demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' adı altında bu yürüyüş kararını almış olup, demiryollarında 5 koldan başlayan yürüyüşün bir kolu olarak bugün de Sivas'ta yürüyüşümüze devam ediyoruz" dedi.

 

 

Grup, açıklamanın ardından yürüyüşünü devam ettirmek üzere tren ile Kayseri'ye hareket etti. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.