pendik escort bayan
ak

Kediye İşkence Anayasa Mahkemesinin Gündeminde

15.01.2018 - 17:13, Güncelleme: 15.01.2018 - 17:13
 

Kediye İşkence Anayasa Mahkemesinin Gündeminde

Erzincan'daki bir orduevinde yakaladığı kediye tekme ve yumruk atan askeri personel hakkındaki davaya bakan Erzincan Sulh Ceza Hakimliği, konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdı- Erzincan Sulh Ceza Hakimliğinin başvurusunda, "sahipli" hayvanı öldüren, işe yaram

ANKARA (AA) - Erzincan'daki bir orduevinde yakaladığı kediye tekme ve yumruk atan askeri personelin görüntülerinin ortaya çıkmasıyla kamuoyunda tartışılan Türk Ceza Kanununun (TCK) "sahipli hayvanlara" işkence yapılmasına ilişkin maddesi Anayasa Mahkemesinin gündemine geldi.Erzincan orduevinde kediye yaptığı işkenceyle gündeme gelen er T.H. ile ilgili davaya bakan Erzincan Sulh Ceza Hakimliği, konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdı.Erzincan Sulh Ceza Hakimliğinin başvurusunda, "sahipli" hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında hapis cezası verileceğine ilişkin TCK'nin mala zarar verme suçunu düzenleyen 151. maddesinin ikinci fıkrasındaki "sahipli" ibaresinin iptali istendi.Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, başvuruyu gündemine aldı. Kurul, itirazın ilk incelemesini 18 Ocak Perşembe günü yapacak. Başvuruda bir eksiklik tespit edilmezse iptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülerek karara bağlanacak. - Hayvana işkence, mala zarar verme suçu kapsamında TCK'de, sadece "sahipli" hayvanlara yönelik ceza maddesi bulunuyor. TCK'nin "mala zarar verme" suçunu düzenleyen 151. maddesinin ikinci fıkrası, "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır." hükmünü içeriyor. - Kediye işkenceErzincan'da geçen yılın aralık ayında bir subay orduevinde, sivil giyimli bir kişinin yakaladığı kediye yumruk ve tekme atarak işkence ettiğini gören vatandaşlar, durumu adli makamlara bildirmişti. Kediye işkence görüntülerinin ortaya çıkmasıyla hayvanlara yapılan eziyete verilecek cezalar kamuoyunda tartışılmıştı.
Erzincan'daki bir orduevinde yakaladığı kediye tekme ve yumruk atan askeri personel hakkındaki davaya bakan Erzincan Sulh Ceza Hakimliği, konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdı- Erzincan Sulh Ceza Hakimliğinin başvurusunda, "sahipli" hayvanı öldüren, işe yaram

ANKARA (AA) - Erzincan'daki bir orduevinde yakaladığı kediye tekme ve yumruk atan askeri personelin görüntülerinin ortaya çıkmasıyla kamuoyunda tartışılan Türk Ceza Kanununun (TCK) "sahipli hayvanlara" işkence yapılmasına ilişkin maddesi Anayasa Mahkemesinin gündemine geldi.

Erzincan orduevinde kediye yaptığı işkenceyle gündeme gelen er T.H. ile ilgili davaya bakan Erzincan Sulh Ceza Hakimliği, konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdı.

Erzincan Sulh Ceza Hakimliğinin başvurusunda, "sahipli" hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında hapis cezası verileceğine ilişkin TCK'nin mala zarar verme suçunu düzenleyen 151. maddesinin ikinci fıkrasındaki "sahipli" ibaresinin iptali istendi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, başvuruyu gündemine aldı. Kurul, itirazın ilk incelemesini 18 Ocak Perşembe günü yapacak. Başvuruda bir eksiklik tespit edilmezse iptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

- Hayvana işkence, mala zarar verme suçu kapsamında

TCK'de, sadece "sahipli" hayvanlara yönelik ceza maddesi bulunuyor. TCK'nin "mala zarar verme" suçunu düzenleyen 151. maddesinin ikinci fıkrası, "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır." hükmünü içeriyor.

- Kediye işkence

Erzincan'da geçen yılın aralık ayında bir subay orduevinde, sivil giyimli bir kişinin yakaladığı kediye yumruk ve tekme atarak işkence ettiğini gören vatandaşlar, durumu adli makamlara bildirmişti. Kediye işkence görüntülerinin ortaya çıkmasıyla hayvanlara yapılan eziyete verilecek cezalar kamuoyunda tartışılmıştı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.