pendik escort bayan
ak

Keçideresi Islah Projesinde İhale Aşamasına Gelindi

Siyaset 21.11.2016 - 08:58, Güncelleme: 21.11.2016 - 08:58
 

Keçideresi Islah Projesinde İhale Aşamasına Gelindi

Kalecik Belediye Başkanı Ulusoy:-“Keçideresi'nde yapılacak ıslah ve çevre düzenlemesi ile, bölgenin ve Kalecik’in kıymeti daha da artacaktır”

ANKARA (AA)- KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN- Kalecik Belediyesi tarafından yürütülen Keçidere Islah Projesinde ihale aşamasına gelindi. Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, Keçideresi'nde yapılacak ıslah ve çevre düzenlemesi ile bölgenin ve Kalecik'in kıymetinin daha da artacağını bildirdi. Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keçideresi Islah Projesi hakkında bilgi verdi. Derenin eğimli olması nedeniyle yağışlı havalarda istinat duvarlarının yıkıldığını kaydeden Ulusoy, "Kalecik'te 70'li yıllardan sonra herhangi bir inşa çalışması yapılmamış. Bundan dolayı her yağışta sıkıntı yaşanıyordu." diye konuştu. Sorunun çözümü için Keçideresi'nde ıslah çalışmalarına başladıklarını belirten Ulusoy, DSİ'ye sunulan projenin uygulanması kapsamında bu ay sonunda ihaleye çıkılacağını söyledi.Projenin 10 milyon liraya mal olacağını kaydeden Ulusoy şunları aktardı:"Keçideresi'nde yapılacak ıslah ve çevre düzenlemesi ile bölgenin ve Kalecik’in kıymeti daha da artacaktır. Keçidere, Kalecik'in merkezinden geçen bir dere ve Keçideresi ile Kalecik merkezinde düşündüğümüz bir kentsel dönüşüm projesi var. Restore edilen bazı yapılarımız içerisinde mevcut Keçideresi'ni kentsel dönüşümle birlikte konsept içinde hayata geçireceğiz. Keçideresi, tarihi figürleri barındıran taş duvarlardan oluşacak. Daha otantik bir konsept ile Kalecik'in kültürel mirasını yaşatacak şekilde hazırlıyoruz. Bu nedenle kültürel zenginliğimize göre Kaleciğimize güzel bir dereyi kazandıracağız."Islah çalışmalarından sonra Kalecik’te turizmin gelişmesini amaçladıklarını belirten Ulusoy, projenin bölge için prestij projesi olacağını, ikinci etapta Uludere Vadisi'nde de benzer bir çalışmanın yapılacağını dile getirdi.
Kalecik Belediye Başkanı Ulusoy:-“Keçideresi'nde yapılacak ıslah ve çevre düzenlemesi ile, bölgenin ve Kalecik’in kıymeti daha da artacaktır”

ANKARA (AA)- KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN- Kalecik Belediyesi tarafından yürütülen Keçidere Islah Projesinde ihale aşamasına gelindi. Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, Keçideresi'nde yapılacak ıslah ve çevre düzenlemesi ile bölgenin ve Kalecik'in kıymetinin daha da artacağını bildirdi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keçideresi Islah Projesi hakkında bilgi verdi. Derenin eğimli olması nedeniyle yağışlı havalarda istinat duvarlarının yıkıldığını kaydeden Ulusoy, "Kalecik'te 70'li yıllardan sonra herhangi bir inşa çalışması yapılmamış. Bundan dolayı her yağışta sıkıntı yaşanıyordu." diye konuştu.

Sorunun çözümü için Keçideresi'nde ıslah çalışmalarına başladıklarını belirten Ulusoy, DSİ'ye sunulan projenin uygulanması kapsamında bu ay sonunda ihaleye çıkılacağını söyledi.

Projenin 10 milyon liraya mal olacağını kaydeden Ulusoy şunları aktardı:

"Keçideresi'nde yapılacak ıslah ve çevre düzenlemesi ile bölgenin ve Kalecik’in kıymeti daha da artacaktır. Keçidere, Kalecik'in merkezinden geçen bir dere ve Keçideresi ile Kalecik merkezinde düşündüğümüz bir kentsel dönüşüm projesi var. Restore edilen bazı yapılarımız içerisinde mevcut Keçideresi'ni kentsel dönüşümle birlikte konsept içinde hayata geçireceğiz. Keçideresi, tarihi figürleri barındıran taş duvarlardan oluşacak. Daha otantik bir konsept ile Kalecik'in kültürel mirasını yaşatacak şekilde hazırlıyoruz. Bu nedenle kültürel zenginliğimize göre Kaleciğimize güzel bir dereyi kazandıracağız."

Islah çalışmalarından sonra Kalecik’te turizmin gelişmesini amaçladıklarını belirten Ulusoy, projenin bölge için prestij projesi olacağını, ikinci etapta Uludere Vadisi'nde de benzer bir çalışmanın yapılacağını dile getirdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.