pendik escort bayan
ak

Kazan "12 Yıldız Şehri" Unvanına Talip

27.09.2016 - 16:38, Güncelleme: 27.09.2016 - 16:38
 

Kazan "12 Yıldız Şehri" Unvanına Talip

Kazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresince verilen unvan için başvuruda bulundu

ANKARA (AA) - Kazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresince verilen "12 Yıldız Şehri" unvanına talip oldu.Belediye Başkanı Lokman Ertürk, düzenlediği basın toplantısında, her yıl Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında verilen "12 Yıldız Şehri" unvanı için başvuruda bulunduklarını belirtti.Bunun, konseyin verdiği en prestijli unvanlardan olduğuna değinen Ertürk, Kazan'ın, demografik yapısı, sağlanan sosyal barış, adli olayların azlığının yanı sıra değişik ülkelerden çok sayıda sığınmacıya kucak açması gibi nedenlerle güçlü bir aday olduğunu bildirdi.Kazan'ın kültürel çeşitliliğine işaret eden Ertürk, ilçede 12 yılda yaşanan değişim ve gelişimi anlattı. Ertürk, "Bu unvanı alırız veya alamayız. Ancak bu, Kazan'da 12 yıldaki gelişim ve değişimle insanların her alanda çıtasının nasıl yükseldiğini ve Ankara'nın parlayan yıldızı Kazan'ın uluslararası arenada kendisinden nasıl söz ettirdiğini göstermesi açısından önemli." dedi.Demokrasiye verdikleri öneme işaret eden Ertürk, Avrupa Konseyi üyelerine mektup yazarak FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlattığını belirtti. Ertürk, mektubunda, bunun "demokrasiye karşı silah zoruyla yapılan kalkışma olduğunu ve girişimin yalnızca seçilmiş Türk hükümeti ile demokrasisine değil Avrupa ve tüm dünyaya karşı yapıldığını" vurguladığını kaydetti.- "12 Yıldız Şehri" etkinlikleriÖte yandan, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nda düzenlenen "12 Yıldız Şehri" etkinliklerinin bu yılki ana teması, "Kültürel çeşitliliğe sahip toplumlarda birlikte yaşamak" olarak belirlendi.Kazan Belediyesi de bu kapsamda 29 Eylül-16 Ekim'de çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Yerelde demokrasiyi canlandırmak, vatandaşlarla diyaloğu derinleştirmek ve karar alma süreçlerine katılımlarını sağlamak amacıyla, kent konseyi, çocuklar ve sığınmacı ailelerle toplantılar yapılacak.Ayrıca "4. Kazan Halk Kültürü Sempozyumu", farklı ülkelerden gelen öğrencilerle 'Kültürel Geceler", "Dilek Feneri Uçurma" etkinliği ve "Farklı Kültürler Aynı Tatta Buluşuyor" programları gerçekleştirilecek.
Kazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresince verilen unvan için başvuruda bulundu

ANKARA (AA) - Kazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresince verilen "12 Yıldız Şehri" unvanına talip oldu.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, düzenlediği basın toplantısında, her yıl Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında verilen "12 Yıldız Şehri" unvanı için başvuruda bulunduklarını belirtti.

Bunun, konseyin verdiği en prestijli unvanlardan olduğuna değinen Ertürk, Kazan'ın, demografik yapısı, sağlanan sosyal barış, adli olayların azlığının yanı sıra değişik ülkelerden çok sayıda sığınmacıya kucak açması gibi nedenlerle güçlü bir aday olduğunu bildirdi.

Kazan'ın kültürel çeşitliliğine işaret eden Ertürk, ilçede 12 yılda yaşanan değişim ve gelişimi anlattı.

Ertürk, "Bu unvanı alırız veya alamayız. Ancak bu, Kazan'da 12 yıldaki gelişim ve değişimle insanların her alanda çıtasının nasıl yükseldiğini ve Ankara'nın parlayan yıldızı Kazan'ın uluslararası arenada kendisinden nasıl söz ettirdiğini göstermesi açısından önemli." dedi.

Demokrasiye verdikleri öneme işaret eden Ertürk, Avrupa Konseyi üyelerine mektup yazarak FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlattığını belirtti. Ertürk, mektubunda, bunun "demokrasiye karşı silah zoruyla yapılan kalkışma olduğunu ve girişimin yalnızca seçilmiş Türk hükümeti ile demokrasisine değil Avrupa ve tüm dünyaya karşı yapıldığını" vurguladığını kaydetti.

- "12 Yıldız Şehri" etkinlikleri

Öte yandan, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nda düzenlenen "12 Yıldız Şehri" etkinliklerinin bu yılki ana teması, "Kültürel çeşitliliğe sahip toplumlarda birlikte yaşamak" olarak belirlendi.

Kazan Belediyesi de bu kapsamda 29 Eylül-16 Ekim'de çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Yerelde demokrasiyi canlandırmak, vatandaşlarla diyaloğu derinleştirmek ve karar alma süreçlerine katılımlarını sağlamak amacıyla, kent konseyi, çocuklar ve sığınmacı ailelerle toplantılar yapılacak.

Ayrıca "4. Kazan Halk Kültürü Sempozyumu", farklı ülkelerden gelen öğrencilerle 'Kültürel Geceler", "Dilek Feneri Uçurma" etkinliği ve "Farklı Kültürler Aynı Tatta Buluşuyor" programları gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.