pendik escort bayan
ak

Kayseri'deki 69 Sanıklı Fetö/pdy Davası

21.11.2017 - 17:03, Güncelleme: 21.11.2017 - 17:03
 

Kayseri'deki 69 Sanıklı Fetö/pdy Davası

FETÖ/PDY'ye finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Dengiz, KTO Başkanı Hiçyılmaz ve iş adamlarının da bulunduğu 18'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile iş adamlarının da bulunduğu 18'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü. Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.Duruşmada tanık olarak dinlenen H.A, 2000 yılına kadar bu örgütün içinde yer aldığını, 2007 yılına kadar da zaman zaman oturmalara katıldığını söyledi. H.A, kendisini bu örgütle tanıştıran kişinin tutuksuz sanıklardan İsmail Rüşdü T. olduğunu ifade etti. 1997-1999 yıllara arasında GESİAD il başkanlığı yaptığını anımsatan H.A, tutuklu sanıklardan Ekrem H'nin, ildeki mütevelli heyetinde olduğunu ve oturumlara hocalar gelmediği zaman kendisinin sohbet verdiğini anlattı.H.A, tutuksuz sanıklardan Abdullah E'nin "örgütün abisi" olduğunu da öne sürdü.Tanık H.A, örgüt tarafından Marmaris yat limanından yurt dışına para sevkiyatı yapıldığını da savundu. Tanık M.E. ise organize sanayi bölgesinde çelik kapı işi yaptığını söyledi. Oturmalara 3-4 defa katıldığını kaydeden M.E, kurban parası ve burs yardımda bulunduğunu, Hamdi K'ye 10 bin dolar verdiğini iddia etti. Ara verilen duruşmaya, yarın diğer tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.
FETÖ/PDY'ye finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Dengiz, KTO Başkanı Hiçyılmaz ve iş adamlarının da bulunduğu 18'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile iş adamlarının da bulunduğu 18'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü. Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen H.A, 2000 yılına kadar bu örgütün içinde yer aldığını, 2007 yılına kadar da zaman zaman oturmalara katıldığını söyledi. H.A, kendisini bu örgütle tanıştıran kişinin tutuksuz sanıklardan İsmail Rüşdü T. olduğunu ifade etti. 1997-1999 yıllara arasında GESİAD il başkanlığı yaptığını anımsatan H.A, tutuklu sanıklardan Ekrem H'nin, ildeki mütevelli heyetinde olduğunu ve oturumlara hocalar gelmediği zaman kendisinin sohbet verdiğini anlattı.

H.A, tutuksuz sanıklardan Abdullah E'nin "örgütün abisi" olduğunu da öne sürdü.

Tanık H.A, örgüt tarafından Marmaris yat limanından yurt dışına para sevkiyatı yapıldığını da savundu.

Tanık M.E. ise organize sanayi bölgesinde çelik kapı işi yaptığını söyledi. Oturmalara 3-4 defa katıldığını kaydeden M.E, kurban parası ve burs yardımda bulunduğunu, Hamdi K'ye 10 bin dolar verdiğini iddia etti.

Ara verilen duruşmaya, yarın diğer tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.