pendik escort bayan
ak

Kayseri'de Umre Öncesi Seminer

16.01.2017 - 16:23, Güncelleme: 16.01.2017 - 16:23
 

Kayseri'de Umre Öncesi Seminer

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile sömestr tatilinde 11 günlüğüne kutsal topraklara gidecek 164 umreci için İl Müftülüğü...

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile sömestr tatilinde 11 günlüğüne kutsal topraklara gidecek 164 umreci için İl Müftülüğü tarafından "Umre Bilgilendirme ve Eğitim Semineri" düzenlendi.Kocasinan İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, dünya Müslümanları içerisinde en çok umreci gönderen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.Halkın buna yoğun bir teveccüh gösterdiğini belirten Güven, şöyle konuştu:"İçimizde Allah, Peygamber aşkı ile dolu olarak yola çıkarsak bizler manen ve kalben öyle bir hale geliriz ki dualarımızla kendimizi yenileriz ve temizleriz. Yaşantımızda hatalarımız, günahlarımız olabilir. Umre günahlarımızdan kurtulmak, tövbe etmek, helallik almak, kul hakkından kurtulmak, manevi hayatımıza hayat katmak, halis niyet ile kendimizi temizlemek için önemli bir fırsattır."Umreye çıkmadan önce helallik almanın önemine de değinen Güven, küs ve kul hakkı ile umre yoluna çıkılmaması gerektiğini belirterek umre ziyaretine gidecek vatandaşlara umrenin fazileti, önemi ve dini yönleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu "Ana hatlarıyla umre menasik", İl Müftülüğü merkez uzman vaizesi Ayşe Karaköse "Kadına özgü konular" ve Soner Yılmaz "Umre i̇badetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci" konularında umrecilere bilgi verdi.
KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile sömestr tatilinde 11 günlüğüne kutsal topraklara gidecek 164 umreci için İl Müftülüğü...

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile sömestr tatilinde 11 günlüğüne kutsal topraklara gidecek 164 umreci için İl Müftülüğü tarafından "Umre Bilgilendirme ve Eğitim Semineri" düzenlendi.

Kocasinan İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, dünya Müslümanları içerisinde en çok umreci gönderen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Halkın buna yoğun bir teveccüh gösterdiğini belirten Güven, şöyle konuştu:

"İçimizde Allah, Peygamber aşkı ile dolu olarak yola çıkarsak bizler manen ve kalben öyle bir hale geliriz ki dualarımızla kendimizi yenileriz ve temizleriz. Yaşantımızda hatalarımız, günahlarımız olabilir. Umre günahlarımızdan kurtulmak, tövbe etmek, helallik almak, kul hakkından kurtulmak, manevi hayatımıza hayat katmak, halis niyet ile kendimizi temizlemek için önemli bir fırsattır."

Umreye çıkmadan önce helallik almanın önemine de değinen Güven, küs ve kul hakkı ile umre yoluna çıkılmaması gerektiğini belirterek umre ziyaretine gidecek vatandaşlara umrenin fazileti, önemi ve dini yönleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu "Ana hatlarıyla umre menasik", İl Müftülüğü merkez uzman vaizesi Ayşe Karaköse "Kadına özgü konular" ve Soner Yılmaz "Umre i̇badetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci" konularında umrecilere bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.