pendik escort bayan
ak

Kayseri'de "Tavı" Yöntemiyle Kalp Ameliyatı

Yaşam 16.05.2017 - 12:48, Güncelleme: 16.05.2017 - 12:48
 

Kayseri'de "Tavı" Yöntemiyle Kalp Ameliyatı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören bir kalp hastasına, "TAVI" yöntemi uygulanarak kateter aracılığıyla kalp kapağı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören bir kalp hastasına, "TAVI" yöntemi uygulanarak kateter aracılığıyla kalp kapağı yerleştirildi.Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastaya, kardiyoloji, kalp cerrahisi ve anestezi doktorlarının ortak kararıyla, genel anesteziye ve göğüs kafesinin açılmasına ihtiyaç duyulmadan, "TAVI" yöntemiyle kasık bölgesinden kateter aracılığıyla kalp kapağı yerleştirildi.Bir gün yoğun bakımda takip edilen hasta daha sonra taburcu edildi. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ahmet Oğuz Baktır, şu ifadeleri kullandı:"Aort kapak darlığında klasik tedavi yöntemi açık kalp cerrahisidir. Ancak ek sağlık problemleri ve daha önce geçirilmiş açık kalp ameliyatı, klasik açık kalp cerrahisi riskini yükseltmektedir. 2000'li yıllarda bu hastalar için anjiyo yöntemi ile kapak takılarak darlığın giderilmesi yöntemi geliştirildi ve ülkemizde uygulanmaktadır. Bu işlem sırasında takılan kalp kapakları halen tüm dünyada ve ülkemizde kapak değişim ameliyatlarında kullanılan ve hayvanlardan elde edilen biyolojik kalp kapaklarıdır. TAVI yönteminde bu biyolojik kapak, bir stent kılıf içerisine yerleştirilmekte ve stent açıldığında kapak takılan bölgeye sıkıca tutunup yerleştirilmektedir."Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan da hastane olarak Kayseri halkına hizmet vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.
KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören bir kalp hastasına, "TAVI" yöntemi uygulanarak kateter aracılığıyla kalp kapağı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören bir kalp hastasına, "TAVI" yöntemi uygulanarak kateter aracılığıyla kalp kapağı yerleştirildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastaya, kardiyoloji, kalp cerrahisi ve anestezi doktorlarının ortak kararıyla, genel anesteziye ve göğüs kafesinin açılmasına ihtiyaç duyulmadan, "TAVI" yöntemiyle kasık bölgesinden kateter aracılığıyla kalp kapağı yerleştirildi.

Bir gün yoğun bakımda takip edilen hasta daha sonra taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ahmet Oğuz Baktır, şu ifadeleri kullandı:

"Aort kapak darlığında klasik tedavi yöntemi açık kalp cerrahisidir. Ancak ek sağlık problemleri ve daha önce geçirilmiş açık kalp ameliyatı, klasik açık kalp cerrahisi riskini yükseltmektedir. 2000'li yıllarda bu hastalar için anjiyo yöntemi ile kapak takılarak darlığın giderilmesi yöntemi geliştirildi ve ülkemizde uygulanmaktadır. Bu işlem sırasında takılan kalp kapakları halen tüm dünyada ve ülkemizde kapak değişim ameliyatlarında kullanılan ve hayvanlardan elde edilen biyolojik kalp kapaklarıdır. TAVI yönteminde bu biyolojik kapak, bir stent kılıf içerisine yerleştirilmekte ve stent açıldığında kapak takılan bölgeye sıkıca tutunup yerleştirilmektedir."

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan da hastane olarak Kayseri halkına hizmet vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.