pendik escort bayan
ak

Kayseri'de "Etkili Din Görevlisi Eğitim Ve Gelişim" Programı Düzenlendi

11.01.2018 - 11:23, Güncelleme: 11.01.2018 - 11:23
 

Kayseri'de "Etkili Din Görevlisi Eğitim Ve Gelişim" Programı Düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Müftülüğü tarafından "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı" gerçekleştirildi.Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi...

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Müftülüğü tarafından "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı" gerçekleştirildi.Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi konferans salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, din görevlilerinin yalnızca cami içerisinde değil, cami dışında da faaliyetlerde bulunmaları gerektiğini belirtti.Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami dışındaki faaliyetlere fazlasıyla önem vermeye başladığı aktaran Güven, "Hastanelerde manevi rehberlerimiz, devlet yurtlarında yine gençlere rehberlik yapmak üzere hocalarımız var. Bu programın, hayırlar getirmesini ve çalışmalarımıza ivme katmasını temenni ediyorum." dedi.Programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç da, "Din Hizmetlerinde İlkeler ve Tarihimizden Örnekler" başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi. Özellikle liselerde "deizm" akımının ilginç bir şekilde yaygın olduğunu gördüklerini ifade eden Koç, şunları kaydetti: "Deizm, yüce Allah'ı bir şekilde kabul edip, ne onun gönderdiklerini ne de peygamberlerinin getirdiklerini kabul etmektir. Deizmi bu kadar yaygın hale getirenin ne olduğu üzerinde bir doktora çalışması başlattım. Test edip bir sonuca vardığımızda, insanlara ve özellikle de gençlere, kendilerini tatmin edecek, çağın şartlarına uygun doğru bir din anlatamadığımızı fark ediyoruz. Bugünün gençliğinin dilinden anlayacak dinle ilgili bir metodoloji geliştiremedik. Yoksa insanlar, hiçbir zaman dine bigane kalamazlar, tabi yine bugün de bigane değillerdir. Bizim çizdiğimiz din profili ya da ortaya koyduğumuz yaşam tarzı, insanlar tarafından onaylanmadığı için onların temsil ettiği din anlayışına karşı da problemler oluşuyor. Problemler çok boyutlu. Dinin muhtevasını güzelce ve doğru yöntemlerle sunmak gerekiyor."Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yelek ise cami görevlilerinin görev ve sorumluluklarını anlattı.Camilerde görev ve sorumluluk alan kişilerin uygulamaları ve yerine getirmeleri gereken şeylerin saymakla bitmeyeceğini ifade eden Yelek, cami görevlilerinin, cami içinde yaptıkları namaz kıldırmak, vaaz vermek, camiye zamanında gelmek gibi görevlerinin yanı sıra, cemaatle ilgilenmek, cemaate bilmediklerini öğretmek, düğünlerinde, hastalık ve cenazelerinde, asker uğurlamalarında yanlarında olmak, bulunduğu muhitin manevi noktada sorumlusu olarak hareket etmek gibi görevlerinin de olduğunu belirtti.
KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Müftülüğü tarafından "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı" gerçekleştirildi.Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi...

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Müftülüğü tarafından "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı" gerçekleştirildi.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi konferans salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, din görevlilerinin yalnızca cami içerisinde değil, cami dışında da faaliyetlerde bulunmaları gerektiğini belirtti.

Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami dışındaki faaliyetlere fazlasıyla önem vermeye başladığı aktaran Güven, "Hastanelerde manevi rehberlerimiz, devlet yurtlarında yine gençlere rehberlik yapmak üzere hocalarımız var. Bu programın, hayırlar getirmesini ve çalışmalarımıza ivme katmasını temenni ediyorum." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç da, "Din Hizmetlerinde İlkeler ve Tarihimizden Örnekler" başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi.

Özellikle liselerde "deizm" akımının ilginç bir şekilde yaygın olduğunu gördüklerini ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Deizm, yüce Allah'ı bir şekilde kabul edip, ne onun gönderdiklerini ne de peygamberlerinin getirdiklerini kabul etmektir. Deizmi bu kadar yaygın hale getirenin ne olduğu üzerinde bir doktora çalışması başlattım. Test edip bir sonuca vardığımızda, insanlara ve özellikle de gençlere, kendilerini tatmin edecek, çağın şartlarına uygun doğru bir din anlatamadığımızı fark ediyoruz. Bugünün gençliğinin dilinden anlayacak dinle ilgili bir metodoloji geliştiremedik. Yoksa insanlar, hiçbir zaman dine bigane kalamazlar, tabi yine bugün de bigane değillerdir. Bizim çizdiğimiz din profili ya da ortaya koyduğumuz yaşam tarzı, insanlar tarafından onaylanmadığı için onların temsil ettiği din anlayışına karşı da problemler oluşuyor. Problemler çok boyutlu. Dinin muhtevasını güzelce ve doğru yöntemlerle sunmak gerekiyor."

Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yelek ise cami görevlilerinin görev ve sorumluluklarını anlattı.

Camilerde görev ve sorumluluk alan kişilerin uygulamaları ve yerine getirmeleri gereken şeylerin saymakla bitmeyeceğini ifade eden Yelek, cami görevlilerinin, cami içinde yaptıkları namaz kıldırmak, vaaz vermek, camiye zamanında gelmek gibi görevlerinin yanı sıra, cemaatle ilgilenmek, cemaate bilmediklerini öğretmek, düğünlerinde, hastalık ve cenazelerinde, asker uğurlamalarında yanlarında olmak, bulunduğu muhitin manevi noktada sorumlusu olarak hareket etmek gibi görevlerinin de olduğunu belirtti.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.