pendik escort bayan
ak

Kayseri'de 9 Milyon Yıllık Zürafa Fosili Bulundu

Siyaset 11.10.2016 - 11:33, Güncelleme: 11.10.2016 - 11:33
 

Kayseri'de 9 Milyon Yıllık Zürafa Fosili Bulundu

Kentin mağara ve yeraltı şehirlerinin envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu tarafından yürütülen çalışmada 9 milyon yıllık zürafa fosiline rastlandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin mağara ve yeraltı şehirlerinin envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu, 9 milyon yıllık zürafa fosili buldu.ÇEKÜL Vakfının desteği ile Kayseri'deki mağaraları ve yer altı şehirlerini fotoğraflayarak envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.Grup başkanı Ali Murat Yamaç, büyükşehir belediyesinin de katkılarıyla kentin yer altı yapılarını keşfettiklerini söyledi.Çalışmalara şehir merkezinin yakınlarından başladıklarını ve iki yıldır sürdürdüklerini anlatan Yamaç, mağaraların envanterini çıkarırken sürpriz bir fosille karşılaştıklarını belirtti.Yapılan araştırmalar sonucu fosilin 9 milyon yıllık bir zürafaya ait olduğunun belirlendiğini anlatan Yamaç, bunun bulunduğu alanda gergedan, mamut gibi pek çok hayvanın fosiline de rastladıklarını kaydetti.Ziyarette Mağara Araştırma Grubu tarafından Başkan Çelik'e Kayseri'deki yer altı şehirleri ile ilgili harita üzerinde bilgi de verildi.
Kentin mağara ve yeraltı şehirlerinin envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu tarafından yürütülen çalışmada 9 milyon yıllık zürafa fosiline rastlandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin mağara ve yeraltı şehirlerinin envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu, 9 milyon yıllık zürafa fosili buldu.

ÇEKÜL Vakfının desteği ile Kayseri'deki mağaraları ve yer altı şehirlerini fotoğraflayarak envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Grup başkanı Ali Murat Yamaç, büyükşehir belediyesinin de katkılarıyla kentin yer altı yapılarını keşfettiklerini söyledi.

Çalışmalara şehir merkezinin yakınlarından başladıklarını ve iki yıldır sürdürdüklerini anlatan Yamaç, mağaraların envanterini çıkarırken sürpriz bir fosille karşılaştıklarını belirtti.

Yapılan araştırmalar sonucu fosilin 9 milyon yıllık bir zürafaya ait olduğunun belirlendiğini anlatan Yamaç, bunun bulunduğu alanda gergedan, mamut gibi pek çok hayvanın fosiline de rastladıklarını kaydetti.

Ziyarette Mağara Araştırma Grubu tarafından Başkan Çelik'e Kayseri'deki yer altı şehirleri ile ilgili harita üzerinde bilgi de verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.