pendik escort bayan
ak

Kayseri Tabip Odasından Bayram Uyarısı

22.08.2017 - 15:28, Güncelleme: 22.08.2017 - 15:28
 

Kayseri Tabip Odasından Bayram Uyarısı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doç Dr. Muzaffer Keklik, Kurban Bayramı'nda diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doç Dr. Muzaffer Keklik, Kurban Bayramı'nda diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kayseri Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Keklik, bayramda et tüketecek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanların, diyetlerine dikkat etmezlerse önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğini aktaran Keklik, şunları kaydetti:"Tansiyonu, kolesterolü ve kan şekerini yükseltmemek için bayramda güne hafif bir kahvaltıyla başlanmalı, bir öğünde aşırı miktarda yemekten kaçınılmalı, az ve sık sık beslenilmelidir. Diyabet hastaları bayram şekeri, çikolata ve tatlılardan uzak durmalı, tatlı tercih edeceklerse sütlü tatlıları seçmelidir. Çalışmalar, sağlıksız şekilde pişirilmiş kırmızı et tüketen bireylerde barsak ve mide kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir. Etin ateşe yakın olarak pişirilmesi hem kanserojen öğelerinin oluşumuna neden olur, hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar. Izgara yapılacaksa, etlerin kömürleşmemesine dikkat edilmeli, yavaş ve düşük ısıda pişirilmelidir. Etler kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli, kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağlar kullanılmamalıdır. Haşlama ve fırında pişirme daha sağlıklıdır. Yüksek kolesterolü ve kalp-damar hastalığı olan kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmaları gerekir. Kurban bayramı boyunca yoğun et tüketiminin sebep olacağı toksin etkisini azaltmak için bol miktarda meyve-sebze tüketilmeli, yeterince su içilmesi ihmal edilmemelidir.”
KAYSERİ (AA) - Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doç Dr. Muzaffer Keklik, Kurban Bayramı'nda diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doç Dr. Muzaffer Keklik, Kurban Bayramı'nda diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kayseri Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Keklik, bayramda et tüketecek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanların, diyetlerine dikkat etmezlerse önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğini aktaran Keklik, şunları kaydetti:

"Tansiyonu, kolesterolü ve kan şekerini yükseltmemek için bayramda güne hafif bir kahvaltıyla başlanmalı, bir öğünde aşırı miktarda yemekten kaçınılmalı, az ve sık sık beslenilmelidir. Diyabet hastaları bayram şekeri, çikolata ve tatlılardan uzak durmalı, tatlı tercih edeceklerse sütlü tatlıları seçmelidir. Çalışmalar, sağlıksız şekilde pişirilmiş kırmızı et tüketen bireylerde barsak ve mide kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir. Etin ateşe yakın olarak pişirilmesi hem kanserojen öğelerinin oluşumuna neden olur, hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar. Izgara yapılacaksa, etlerin kömürleşmemesine dikkat edilmeli, yavaş ve düşük ısıda pişirilmelidir. Etler kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli, kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağlar kullanılmamalıdır. Haşlama ve fırında pişirme daha sağlıklıdır. Yüksek kolesterolü ve kalp-damar hastalığı olan kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmaları gerekir. Kurban bayramı boyunca yoğun et tüketiminin sebep olacağı toksin etkisini azaltmak için bol miktarda meyve-sebze tüketilmeli, yeterince su içilmesi ihmal edilmemelidir.”


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.