pendik escort bayan
ak

Kayseri Şeker'in Hedefi Dünya İle Rekabet Etmek

26.01.2018 - 09:33, Güncelleme: 26.01.2018 - 09:33
 

Kayseri Şeker'in Hedefi Dünya İle Rekabet Etmek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektöründe dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelme hedefinde olduklarını...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektöründe dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelme hedefinde olduklarını belirtti.Kayseri Şeker'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektörünün dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelmesinin yolunun şeker pancarı tarımının, tarladan sofraya kadar olan aşamalarının dünya standartlarına uygun hale gelmesinden geçtiğini bildirdi.Akay, çiftçilerin Avrupa ve dünya standartlarında üretim başarısını sağlamak amacıyla eğitim desteğini verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:"Ülkemizde nişasta bazlı şekerin kota harici üretiminin yapılması, yurt dışından kaçak olarak getirilmesi yanında ürün etiketlerinde kullanılan tatlandırıcı ürünlerin belirgin şekilde yazılarak tüketicinin doğru bilgilendirilmesini istiyoruz. Çünkü sağlıkçılar nişasta bazlı şekerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri konusunda çeşitli çalışmalar yapmak suretiyle araştırmaları da kamu ile paylaşıyorlar bu nedenle bir tüketici bilinci oluşursa nişasta bazlı şekere bakışın biraz daha farklılaşacağı kanaatindeyim."
KAYSERİ (AA) - Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektöründe dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelme hedefinde olduklarını...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektöründe dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelme hedefinde olduklarını belirtti.

Kayseri Şeker'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektörünün dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelmesinin yolunun şeker pancarı tarımının, tarladan sofraya kadar olan aşamalarının dünya standartlarına uygun hale gelmesinden geçtiğini bildirdi.

Akay, çiftçilerin Avrupa ve dünya standartlarında üretim başarısını sağlamak amacıyla eğitim desteğini verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde nişasta bazlı şekerin kota harici üretiminin yapılması, yurt dışından kaçak olarak getirilmesi yanında ürün etiketlerinde kullanılan tatlandırıcı ürünlerin belirgin şekilde yazılarak tüketicinin doğru bilgilendirilmesini istiyoruz. Çünkü sağlıkçılar nişasta bazlı şekerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri konusunda çeşitli çalışmalar yapmak suretiyle araştırmaları da kamu ile paylaşıyorlar bu nedenle bir tüketici bilinci oluşursa nişasta bazlı şekere bakışın biraz daha farklılaşacağı kanaatindeyim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.