pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kayseri Şeker Tarım Sektörünün Gelişmesini Sağladı

26.09.2017 - 11:03, Güncelleme: 26.09.2017 - 11:03
 

Kayseri Şeker Tarım Sektörünün Gelişmesini Sağladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinde yaklaşık on bin çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptıran Kayseri Şeker’in yine...

KAYSERİ (AA) - Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinde yaklaşık on bin çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptıran Kayseri Şeker’in yine aynı bölgede pancar dışında çiftçinin üretimi olan hububat ve bakliyat sektörüne de girmesi bölgede tarım sektörünün gelişmesini sağladı.Kayseri Şeker Fabrikası'ndan yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı ayçiçeği hasat döneminin başlamasıyla Kayseri Şeker'in ayçiçeği alımlarını başlatmasının ayçiçeği tarımına olan rağbeti artırması bekleniyor. Develi bölgesindeki lisanslı depolara 3 bin 500 ton ayçiçeği alındığı belirtilirken çiftçilerden Hasan Ünal, şunları kaydetti :"Kayseri Şeker, şeker pancarından sonra ikinci bir ürün olarak ayçiçeği ile de bizim yüzümüzü güldürdü. Bu sene verim biraz düşük ama şeker şirketi iyi fiyat vererek alım yaptı. Başkanımız Hüseyin Akay başkanımızın gayretleriyle Kayseri Şeker çekirdek almasaydı çiftçinin sonu iyi olmazdı.Sulu alana ektiğim çekirdeğimi 5 lira 150 kuruşa alım yaptılar. Diğer çiftçiler pazar bulamayız diye ekim yapamıyorlardı."
KAYSERİ (AA) - Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinde yaklaşık on bin çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptıran Kayseri Şeker’in yine...

KAYSERİ (AA) - Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinde yaklaşık on bin çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptıran Kayseri Şeker’in yine aynı bölgede pancar dışında çiftçinin üretimi olan hububat ve bakliyat sektörüne de girmesi bölgede tarım sektörünün gelişmesini sağladı.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndan yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı ayçiçeği hasat döneminin başlamasıyla Kayseri Şeker'in ayçiçeği alımlarını başlatmasının ayçiçeği tarımına olan rağbeti artırması bekleniyor.

Develi bölgesindeki lisanslı depolara 3 bin 500 ton ayçiçeği alındığı belirtilirken çiftçilerden Hasan Ünal, şunları kaydetti :

"Kayseri Şeker, şeker pancarından sonra ikinci bir ürün olarak ayçiçeği ile de bizim yüzümüzü güldürdü. Bu sene verim biraz düşük ama şeker şirketi iyi fiyat vererek alım yaptı. Başkanımız Hüseyin Akay başkanımızın gayretleriyle Kayseri Şeker çekirdek almasaydı çiftçinin sonu iyi olmazdı.Sulu alana ektiğim çekirdeğimi 5 lira 150 kuruşa alım yaptılar. Diğer çiftçiler pazar bulamayız diye ekim yapamıyorlardı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.