pendik escort bayan
ak

Kayseri Osb Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan:

Spor 07.05.2018 - 13:03, Güncelleme: 07.05.2018 - 13:03
 

Kayseri Osb Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan:

"2017 yılında Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi geldi ve eylül ayına kadar devam etti. Bu ciddi anlamda işlerde patlamaya neden oldu. Yüzde 18'lik KDV üretiminin yüzde 8'e inmesi sanayicinin finansman maliyetini yüzde 10 düşürecek. Dolayısıyla istihdama

KAYSERİ (AA) - Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "2017 yılında Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi geldi ve eylül ayına kadar devam etti. Bu, ciddi anlamda işlerde patlamaya neden oldu. Yüzde 18'lik KDV üretiminin yüzde 8'e inmesi sanayicinin finansman maliyetini yüzde 10 düşürecek. Dolayısıyla istihdama zararı olmayacak." dedi.Bilgilendirme toplantısı kapsamında OSB binasında gazetecilere açıklama yapan Nursaçan, OSB'de çeşitli yatırımlar yaptıklarını ve sanayicilerin işlerini kolaylaştırdıklarını söyledi.Nursaçan, sanayinin Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirterek, devletin sanayicilerin yanında olduğunu ve çeşitli destekler verdiğini vurguladı.Devlet destekli endüstriyel tasarım merkezi açmak istediklerini anlatan Nursaçan, bu merkezin Kayseri'yi önemli noktalara getireceğini ifade etti.24 Haziran seçimlerini olumlu karşıladıklarını belirten Nursaçan, şunları kaydetti:"Erken seçim kararının sanayicimiz ve ülkemiz adına doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Türkiye istikrar konusunda belirsizlikleri bir an önce gidermesi gerekiyordu. Siyasi beklentimiz var. Üretim basit bir konu değil. Sanayiciler kolay yetişmiyor. Memleketin bel kemiğini oluşturuyorlar. Türkiye yüksek gelire sahip olacaksa sanayi ve üretimle sahip olabilir. Sanayicilerimizle siyasilerimizin sanayi ile iç içe olmaları gerekiyor. 2017 yılında Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi geldi ve eylül ayına kadar devam etti. Bu ciddi anlamda işlerde patlamaya neden oldu. Yüzde 18'lik KDV üretiminin yüzde 8'e inmesi sanayicinin finansman maliyetini yüzde 10 düşürecek. Dolayısıyla istihdama zararı olmayacak. Eskiden Kayseri sanayisinde günlük 2 bin parça mal yapılıyordu, bugün 10 bin parça yapılıyor. İnşallah yakın zamanda bir şeylerin yapılacağını bekliyoruz. Ben Başbakanımıza sanayicinin katma değer vergisinin tekrar inmesi konusunda isteği olduğunu belirttim."Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
"2017 yılında Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi geldi ve eylül ayına kadar devam etti. Bu ciddi anlamda işlerde patlamaya neden oldu. Yüzde 18'lik KDV üretiminin yüzde 8'e inmesi sanayicinin finansman maliyetini yüzde 10 düşürecek. Dolayısıyla istihdama

KAYSERİ (AA) - Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "2017 yılında Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi geldi ve eylül ayına kadar devam etti. Bu, ciddi anlamda işlerde patlamaya neden oldu. Yüzde 18'lik KDV üretiminin yüzde 8'e inmesi sanayicinin finansman maliyetini yüzde 10 düşürecek. Dolayısıyla istihdama zararı olmayacak." dedi.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında OSB binasında gazetecilere açıklama yapan Nursaçan, OSB'de çeşitli yatırımlar yaptıklarını ve sanayicilerin işlerini kolaylaştırdıklarını söyledi.

Nursaçan, sanayinin Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirterek, devletin sanayicilerin yanında olduğunu ve çeşitli destekler verdiğini vurguladı.

Devlet destekli endüstriyel tasarım merkezi açmak istediklerini anlatan Nursaçan, bu merkezin Kayseri'yi önemli noktalara getireceğini ifade etti.

24 Haziran seçimlerini olumlu karşıladıklarını belirten Nursaçan, şunları kaydetti:

"Erken seçim kararının sanayicimiz ve ülkemiz adına doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Türkiye istikrar konusunda belirsizlikleri bir an önce gidermesi gerekiyordu. Siyasi beklentimiz var. Üretim basit bir konu değil. Sanayiciler kolay yetişmiyor. Memleketin bel kemiğini oluşturuyorlar. Türkiye yüksek gelire sahip olacaksa sanayi ve üretimle sahip olabilir. Sanayicilerimizle siyasilerimizin sanayi ile iç içe olmaları gerekiyor. 2017 yılında Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi geldi ve eylül ayına kadar devam etti. Bu ciddi anlamda işlerde patlamaya neden oldu. Yüzde 18'lik KDV üretiminin yüzde 8'e inmesi sanayicinin finansman maliyetini yüzde 10 düşürecek. Dolayısıyla istihdama zararı olmayacak. Eskiden Kayseri sanayisinde günlük 2 bin parça mal yapılıyordu, bugün 10 bin parça yapılıyor. İnşallah yakın zamanda bir şeylerin yapılacağını bekliyoruz. Ben Başbakanımıza sanayicinin katma değer vergisinin tekrar inmesi konusunda isteği olduğunu belirttim."

Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.