pendik escort bayan
ak

Kaymakam Altınpınar Suriyelilerin Sorunlarını Dinledi

25.05.2017 - 18:38, Güncelleme: 25.05.2017 - 18:38
 

Kaymakam Altınpınar Suriyelilerin Sorunlarını Dinledi

YOZGAT (AA) - Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle göç ederek Sorgun ilçesine yerleşen Suriyelilerin sorunlarını dinledi....

YOZGAT (AA) - Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle göç ederek Sorgun ilçesine yerleşen Suriyelilerin sorunlarını dinledi. Sorgun Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Altınpınar, ülkelerinde yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, doğal olarak birçok sorunla karşılaştığını ve sorunların çözülmemesi durumunda sıkıntıların artacağını belirtti. Bu amaçla bir toplantı düzenlediklerini ifade eden Altınpınar, Suriyelilerin özellikle eğitim konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Bu insanlar madem ülkemizde yaşıyor, o zaman sıkıntılarını, sorunlarını saptayıp, mümkün olduğunca çözüm bulmamız gerekiyor. Kendi ülkesinin dışına çıkmamış ve şimdi ülkemizde yaşamak zorunda kalan bu insanların ve özellikle çocukların önce Türkçe öğrenmeleri gerekir. Bu da ancak eğitimle olur. Dolayısıyla bu çocukların eğitimine önem vermeliyiz." dedi.Okul çağındaki bir çok Suriyeli çocuğun sokaklarda dilencilik yaptığına dikkati çeken Altınpınar, bundan böyle bu duruma izin verilmeyeceğini vurguladı.Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ömer Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Salih Dişlioğlu ile Suriyeli sığınmacılar katıldı.
YOZGAT (AA) - Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle göç ederek Sorgun ilçesine yerleşen Suriyelilerin sorunlarını dinledi....

YOZGAT (AA) - Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle göç ederek Sorgun ilçesine yerleşen Suriyelilerin sorunlarını dinledi.

Sorgun Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Altınpınar, ülkelerinde yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, doğal olarak birçok sorunla karşılaştığını ve sorunların çözülmemesi durumunda sıkıntıların artacağını belirtti.

Bu amaçla bir toplantı düzenlediklerini ifade eden Altınpınar, Suriyelilerin özellikle eğitim konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Bu insanlar madem ülkemizde yaşıyor, o zaman sıkıntılarını, sorunlarını saptayıp, mümkün olduğunca çözüm bulmamız gerekiyor. Kendi ülkesinin dışına çıkmamış ve şimdi ülkemizde yaşamak zorunda kalan bu insanların ve özellikle çocukların önce Türkçe öğrenmeleri gerekir. Bu da ancak eğitimle olur. Dolayısıyla bu çocukların eğitimine önem vermeliyiz." dedi.

Okul çağındaki bir çok Suriyeli çocuğun sokaklarda dilencilik yaptığına dikkati çeken Altınpınar, bundan böyle bu duruma izin verilmeyeceğini vurguladı.

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ömer Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Salih Dişlioğlu ile Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.