pendik escort bayan
ak

Kavak Kütükleri Ekmek Teknesi Oldu

25.10.2017 - 11:23, Güncelleme: 25.10.2017 - 11:23
 

Kavak Kütükleri Ekmek Teknesi Oldu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir çiftçi, işlevini yitirmiş kavak kütüklerinde doğal istiridye mantarı üreterek geçimini sağlıyor- Çiftçi Deveci:- "Hiçbir kimyasal ve katkı maddesi kullanmadan doğal ortamda üretim yapıyorum"

SİVAS (AA) - FARUK KARA- Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir çiftçi, işlevini yitirmiş kavak ağaçlarından elde ettiği kütüklerde, hiçbir kimyasal kullanmadan istiridye mantarı üretiyor.İlçeye bağlı Balkara köyünde yaşayan 30 yaşındaki çiftçi Abdullah Deveci, işlevini yitirmiş kavak ağaçlarını ekonomiye kazandırdı.Ahırına yerleştirdiği kavak kütüklerini kesici aletlerle yaralayan Deveci, daha sonra buralara istiridye mantarı tohumu ekiyor. Herhangi bir kimyasal veya katkı maddesi eklenmeyen tohumlar, yaklaşık 3 ayda hasada hazır hale geliyor.Abdullah Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk defa deneme amaçlı üretime başladığını söyledi.İstiridye mantarının yetiştirilmesiyle ilgili birçok fuar ve seminere gittiğini anlatan Deveci, şunları kaydetti:"Araştırmaların ardından üretime başladım. Yaklaşık 3 ayda bu hale getirdik. Şimdi ise hasat yapmaya başladık. Ürettiğimiz mantarlar doğal ve organiktir. Hiçbir kimyasal ve katkı maddesi kullanmadan doğal ortamda üretim yapıyoruz. Ahırda üretim yaptığımız için herhangi bir klima veya başka bir elektronik alet kulanmadık. Klima olsaydı her ay mantar toplamaya gelirdik. Doğal olduğu için 3 ayda ancak toplamaya başladık."- "İşlevini yitirmiş kavak köklerini kullandık"Deveci, işlevini yitirmiş kavak köklerini kullandıklarını dile getirerek, "Görevini ve işlevini tamamlamış ağaçları keserek bu üretimde kullandık. Bir şekilde ekonomiye de kazandırmış olduk." dedi.Mantarların ilk hasadına başladıklarını ve manavlara sattıklarını aktaran Deveci, "Yaklaşık 120 kütükten 50 kilo civarında mantar almayı hedefliyoruz." diye konuştu.Deveci, bir sonraki ekimde kütük sayısını ve üretim kapasitesini artırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir çiftçi, işlevini yitirmiş kavak kütüklerinde doğal istiridye mantarı üreterek geçimini sağlıyor- Çiftçi Deveci:- "Hiçbir kimyasal ve katkı maddesi kullanmadan doğal ortamda üretim yapıyorum"

SİVAS (AA) - FARUK KARA- Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir çiftçi, işlevini yitirmiş kavak ağaçlarından elde ettiği kütüklerde, hiçbir kimyasal kullanmadan istiridye mantarı üretiyor.

İlçeye bağlı Balkara köyünde yaşayan 30 yaşındaki çiftçi Abdullah Deveci, işlevini yitirmiş kavak ağaçlarını ekonomiye kazandırdı.

Ahırına yerleştirdiği kavak kütüklerini kesici aletlerle yaralayan Deveci, daha sonra buralara istiridye mantarı tohumu ekiyor. Herhangi bir kimyasal veya katkı maddesi eklenmeyen tohumlar, yaklaşık 3 ayda hasada hazır hale geliyor.

Abdullah Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk defa deneme amaçlı üretime başladığını söyledi.

İstiridye mantarının yetiştirilmesiyle ilgili birçok fuar ve seminere gittiğini anlatan Deveci, şunları kaydetti:

"Araştırmaların ardından üretime başladım. Yaklaşık 3 ayda bu hale getirdik. Şimdi ise hasat yapmaya başladık. Ürettiğimiz mantarlar doğal ve organiktir. Hiçbir kimyasal ve katkı maddesi kullanmadan doğal ortamda üretim yapıyoruz. Ahırda üretim yaptığımız için herhangi bir klima veya başka bir elektronik alet kulanmadık. Klima olsaydı her ay mantar toplamaya gelirdik. Doğal olduğu için 3 ayda ancak toplamaya başladık."

- "İşlevini yitirmiş kavak köklerini kullandık"

Deveci, işlevini yitirmiş kavak köklerini kullandıklarını dile getirerek, "Görevini ve işlevini tamamlamış ağaçları keserek bu üretimde kullandık. Bir şekilde ekonomiye de kazandırmış olduk." dedi.

Mantarların ilk hasadına başladıklarını ve manavlara sattıklarını aktaran Deveci, "Yaklaşık 120 kütükten 50 kilo civarında mantar almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Deveci, bir sonraki ekimde kütük sayısını ve üretim kapasitesini artırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.